Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Matkailijaa Satakunnan maaseudulle houkutellaan junttidiplomin, luonnonyrttiretkien ja lepakkobongauksen voimin

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Matkailijaa Satakunnan maaseudulle houkutellaan junttidiplomin, luonnonyrttiretkien ja lepakkobongauksen voimin

Tiedote.
Julkaistu: 27.06.2014 klo 10:55
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan maaseutumatkailua on tuotteistettu viime talven aikana reippaasti. Uudet tuotteet on tarkoitus saada myyntiin viimeistään kesällä 2015. Osaa tuotteista testataan ensi syksyn aikana. Niiden kehittämistä varten järjestettiin talven ja kevään aikana ympäri maakuntaa työpajoja ja verkostoitumistilaisuuksia. Niissä yrittäjät ja muu alan väki tutustuivat toisiinsa ja pohtivat yhdessä uusia, vetovoimaisia ideoita matkailijoiden saamiseksi maakuntaan. Tuotteistamistyöpajoissa oli mukana myös useita luovien alojen ja hyvinvointialan yrittäjiä.   

Satakunta uutta ideaa – etenkin luonnosta

Satakunnan maaseutumatkailun tuotteiden sisältö pohjautuu pitkälti luontoon. Pohjoisessa Jämin alueella, kansallispuistoilla, retkeilyreiteillä ja näihin liittyvällä matkailulla on suuri merkitys. Kehitteillä Pohjois-Satakuntaan on muun muassa aseeton metsäretki Karviassa, lepakko- ja lintubongausretki, luonnonyrttiretki sekä Health from forest -retki kansainvälisille vieraille.

Satakunnan rannikon tuotteet keskittyvät merelliseen matkailuun. Selkämeri painottuu vetonaulana. Syntymässä on muun muassa valokuvausretki Selkämeren kauneimmille saarille, seikkailukoulu Selkämerellä, selviydy saaressa -retki sekä elämän virta -paketti lapsiperheille Merikarvianjoen maisemissa.

Etelä-Satakunnassa vetovoimatekijä ovat joet, järvet, harjut ja alueelle tyypillinen maatalousmaisema. Matkailijaa kiinnostaa myös historia ja ruoka. Ideoinnissa ovat muun muassa Huittisten nykymaatilat -kierros ja taidekäsityökierros. Ensi kesänä saattaa onnistua myös junttidiplomin suorittaminen!

Satakunnan matkailuelinkeino kasvaa vuosittain

Matkailu on kasvava elinkeino. Matkailutuloja koko maakuntaan tulee vuosittain noin 330 miljoonaa euroa. Jokainen liikevaihtomiljoona matkailuyritykselle tuo yli seitsemän kokoaikaista työpaikkaa maakuntaan. Maaseutumatkailua harjoittavia yrityksiä on tasaisesti ympäri Satakuntaa.  Iso osa on mikroyrityksiä, jotka työllistävät joko yhden henkilön osa- tai kokoaikaisesti. Toiminta on pientä, mutta laaja-alaista. 

Kehittämistoimet jatkuvat vauhdilla ensi syksynä – mutta mitä kuuluu juuri nyt?  

Lisätietoja: Soile Vahela, projektipäällikkö, p. 044 710 3990, soile.vahela@samk.fi, www.satamatkaamaalle.fi

____________________________________________________________________________ 

Maaseutumatkailu on kehittynyt Satakunnassa hitaasti ja kehittämistoimet ovat olleet sirpaleisia. Potkua matkailun kehittämiseen antaa maakunnan kattava Satakunnan maaseutumatkailun koordinointihanke, jonka tavoitteena on lisätä yrittäjien yhteistyötä ja ammattimaista tuotetarjontaa sekä kehittää tiedonvälitystä. Hanke on tavoittanut mukaan jo yli 100 maaseutumatkailutoimijaa. Hanketta rahoittaa Satakunnan ELY-keskus (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2007–2013).

Syksyllä tulossa: syys–lokakuussa tuotteistamisen seminaari, tuotteistamistyöpajat sekä hinnoittelun- ja kannattavuuden työpajat.

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on noin 6000 opiskelijan ja 450 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Kampukset ovat Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä. SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tutkintoja kuudella eri osaamisalueella: hyvinvointi, terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia, energia ja rakentaminen sekä informaatioteknologia.

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminta kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin. Tulevaisuuden energiaratkaisut, terveys- ja hyvinvointiosaaminen, innovatiiviset palvelut, meriosaaminen sekä korkeakouluyrittäjyys ovat painopistealueita.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs