Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Logistiikka-messujen ykkösaiheiksi nousivat alan näkymät, rikkidirektiivi ja RFID

Tampereen Messut

Logistiikka-messujen ykkösaiheiksi nousivat alan näkymät, rikkidirektiivi ja RFID

Tiedote.
Julkaistu: 19.04.2013 klo 18:07
Julkaisija: Tampereen Messut

LAADUKKAAT KÄVIJÄT JA SEMINAARIT TAKASIVAT ONNISTUNEET MESSUT


Materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattimessutapahtuma Logistiikka 2013 järjestettiin Tampereella 17.–19.4.2013. Toista kertaa toteutetuilla kolmipäiväisillä messuilla oli 124 näytteilleasettajaa. Osittain samaan aikaan 17.–18.4. pidettiin Teolliset Palvelut -messut, joiden myötä tapahtumakokonaisuus tarjosi messuvieraille kahtena päivänä yli 300 näytteilleasettajan tuotteet, palvelut ja ratkaisut. Yhteensä Logistiikka-messut ja Teolliset Palvelut -messut kokosivat Tampereen Messu- ja Urheilukeskukseen noin 5600 messuvierasta, joista ensisijaisesti Logistiikka-messuille rekisteröityi 3562 kävijää. Seuraavien Logistiikka-messujen ajankohta päätetään kevään aikana.

– Olemme tyytyväisiä, että Logistiikka-messut ovat pienessä ajassa saavuttaneet Suomen merkittävimmän alan tapahtuman statuksen. Messut esittelivät kattavasti sisälogistiikkaa ja siihen läheisesti liittyviä logistiikka- ja varastointipalveluja. Messukävijöiden laatu oli erinomainen eli paikalle saapuivat juuri odotetut alan ammattilaiset ja yritysten avainhenkilöt. Suuren suosion tänä vuonna saavuttivat etenkin seminaarit, joista kiinnostavimmiksi nousivat rikkidirektiiviä ja RFID-teknologiaa käsitelleet tilaisuudet. Kehitämme messuja tämän vuoden kokemusten pohjalta yhä paremmin alan toimijoiden tarpeita vastaavaksi kohtaamispaikaksi, sanoo projektipäällikkö Jani Maja Tampereen Messut Oy:stä.

– Logistiikka 2013 oli vuoden tärkein materiaalinkäsittelyn ja logistiikan ammattitapahtuma. Monipuolinen kokonaisuus esitteli laajasti alan tuotteet, palvelut ja uutuudet sekä tarjosi useita mahdollisuuksia verkostoitumiseen, kouluttautumiseen ja alan ajankohtaisimman tiedon jakamiseen. Alalla tulee tapahtumaan lähivuosina paljon. Erityisesti ICT-ratkaisujen, energiansäästökysymysten, palveluiden ulkoistamisen ja sitä kautta kilpailukyvyn merkitys logistiikassa kasvaa. On selvää, että kehittyvä ala tarvitsee myös jatkossa oman kohdennetun ammattitapahtuman, jossa alan ammattilaiset voivat pohtia kehityssuuntia sekä tutustua alan innovaatioihin. Logistiikka-messut jatkuvat Tampereella ja päätöksen seuraavan tapahtuman tarkemmasta ajankohdasta teemme vielä tämän kevään aikana, toteaa näyttelytoimikunnan puheenjohtaja, toimitusjohtaja Pasi Nieminen Toyota Material Handling Finland Oy:stä.


Liikenne- ja viestintäministeriön ylijohtaja Kivimäki: Vaihtoehtoiset polttoaineet Suomen kilpailuvaltti

Avajaispäivänä pidetty Elämä rikkidirektiivin kanssa -seminaari keräsi laajan kuulijajoukon. Seminaarissa pohdittiin alan asiantuntijoiden johdolla vuoden 2015 alussa voimaan tulevan rikkidirektiivin kustannusvaikutuksia ja niiden minimointia. Puheenvuoroissa korostettiin sitä, että rikkidirektiivi tulee ja nyt on aika toimia sekä tehdä yhteistyötä. Avauspuheenvuoron pitäjä professori Jorma Mäntynen Tampereen teknillisestä yliopistosta totesi, että Suomen tämän hetken tärkein tehtävä on oppia kauppiaskansaksi eli myymään nykyistä enemmän tuotteita, palveluja ja konsepteja globaaleilla markkinoilla. Ylijohtaja Minna Kivimäki liikenne- ja viestintäministeriöstä kertoi valtion tukitoimista asiaan liittyen.

– Rikkisääntelystä päätettiin jo vuonna 2008 ja nyt on tehtävä haasteesta mahdollisuus. Suomen maantieteellisestä asemasta johtuen ei voida vähätellä sitä, että kuljetuskustannukset nousevat merkittävästi erityisesti ylimenokauden aikana. Hallitus onkin päättänyt laaja-alaisista toimista elinkeinoelämän kilpailukyvyn ja liikennejärjestelmän tehokkuuden parantamiseksi. Liikenteessä on edessä siirtyminen vaihtoehtoisiin polttoaineisiin ja Suomessa on jo hyvä etunoja niiden käyttöönottoon. Panostamalla nyt laajalla yhteistyöllä sopeutumiseen ja vaihtoehtoisiin polttoaineisiin, meillä on mahdollisuus luoda uusia kilpailuvaltteja merenkulullemme ja elinkeinollemme, sanoo ylijohtaja Minna Kivimäki liikenne- ja viestintäministeriöstä. 

Osa esityksistä löytyy Logistiikka-messujen mediasivuilta: www.logistiikkamessut.fi (Medialle).


LOGY palkitsi Suomen Transval Oy:n Sisälogistiikkapalkinto 2013 -tunnustuksella

Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry jakoi Sisälogistiikkapalkinto 2013 -tunnustuksen messuilla 18.4. pidetyssä Varasto- ja materiaalinkäsittelypäivässä. Historian ensimmäisen Sisälogistiikkapalkinnon sai Suomen Transval Oy. Sisälogistiikassa on tärkeää, että organisaatio sitoutuu toiminnan kehittämiseen. Jatkuvasti muuttuvassa markkinatilanteessa nousevat avainrooliin osaaminen, ammattitaito ja joustavuus. Onnistumiseen tarvitaan myös johdon sitoutuminen ja aitoa halua sisälogistiikkaprosessien parantamiseen.

– Suomen Transval Oy on omalla liiketoiminnallaan luonut mahdollisuuksia joustaviin ratkaisuihin ja toimintaansa kehittämällä kyennyt edistämään asiakkaidensa sisälogistiikan toimintaa. Yhteistyön hyödyt korostuvat asiakkaan maksaessa vain toteutuneista suoritteista ja erikoistuneen palveluntarjoajan vastatessa logistiikkaprosessien ja osaamisen kehittämisestä. Sisälogistiikka on Suomen Transvalille ydinprosessi sanan varsinaisessa merkityksessä. LOGYn Sisälogistiikka 2013 -palkinto myönnetään Suomen Transvalille sen panoksesta sisälogistiikan operatiivisen toiminnan kehittämisessä. Palkinto ei ole kannanotto palkinnon saajan tarjoamien ulkoistamispalveluiden puolesta tai sitä vastaan, kertoo palkinnon saajan valinneen LOGYn Varasto- ja materiaalinkäsittelyfoorumin johtoryhmän puheenjohtaja Mikko Mertjärvi.

LOGYn tiedote 18.4. löytyy Logistiikka-messujen mediasivuilta: www.logistiikkamessut.fi (Medialle).

– Historian ensimmäinen Sisälogistiikka-palkinto tuntuu elämäntyö-Venlalta. Hirmu hieno juttu sekä henkilökohtaisesti että yrityksen kannalta. Olemme tehneet tätä työtä pitkään, joskin hieman piilossa. Haluamme viedä asioita eteenpäin ja kehittää toimintaa, mikä on se isoin juttu. Tärkeimmät menestyksen avaimet ovat osaaminen, motivoitunut henkilöstö ja pitkäjänteinen sitoutuminen logistiikan kehittämiseen. Tärkeitä tekijöitä ovat myös suoraselkäinen yhteistyökumppanuus, avoimuus ja aito kiinnostus asiakkaan tavoitteita kohtaan, sanoo palkinnon vastaanottanut toimitusjohtaja Risto Vilo Suomen Transval Oy:stä.  


Ensimmäinen Toyota GP:n osakilpailu toi messuille vauhdikkaita trukkikuskeja

Toyota GP 2013 -osakilpailut starttasivat Logistiikka-messuilta. Toyota GP on trukin taitoajokilpailu, johon voi osallistua kuka tahansa 18 vuotta täyttänyt trukinajotaitoinen henkilö. Toyota GP:n osakilpailuja järjestetään ympäri Suomea ja kiertue huipentuu syyskuussa pidettävään finaaliin. Logistiikka-messuilla kaikkina päivinä pidetty kilpailu houkutteli kaikkiaan satakunta trukkikuskia ottamaan mittaa toisistaan.

Logistiikka-messut järjesti Tampereen Messut Oy ja Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:n Trukkijaosto. Osittain samaan aikaan pidetyt Teolliset Palvelut -messut toteutti Expomark Oy ja Kunnossapitoyhdistys Promaint ry.


Mediamateriaalit ja kuvapankki:
Logistiikka-messujen ja näytteilleasettajien tiedotteet, osa seminaariesityksistä sekä linkki tapahtuman kuvapankkiin löytyvät mediasivuilta osoitteesta www.logistiikkamessut.fi (Medialle).


LISÄTIEDOT: www.logistiikkamessut.fi

Tampereen Messut Oy, www.tampereenmessut.fi
Jani Maja, projektipäällikkö, p. 050 356 1325,
jani.maja(a)tampereenmessut.fi
Tanja Järvensivu, viestintäpäällikkö, p. 050 536 8133,
tanja.jarvensivu(a)tampereenmessut.fi

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys ry:
Heikki Ojanperä, johtaja, p. (09) 682 41322

Näyttelytoimikunnan pj:
Pasi Nieminen, toimitusjohtaja, Toyota Material Handling Finland Oy,
p. 040 901 4401

Liitetiedostot

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs