Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Latinalainen Amerikka houkuttelee myös eteläpohjalaisia yrityksiä

Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Latinalainen Amerikka houkuttelee myös eteläpohjalaisia yrityksiä

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2014 klo 12:38
Julkaisija: Seinäjoen ammattikorkeakoulu

Jopa 60 % Seinäjoen ammattikorkeakoulun hankkeessa haastatelluista eteläpohjalaisista yrityksistä on kiinnostunut luomaan kauppasuhteita Latinalaiseen Amerikkaan. Meksikon Suomen suurlähettiläällä Norma Pensadolla oli yrityksille hyviä uutisia bisnes-mahdollisuuksista kotimaassaan.

Jo nyt Meksiko on maailmassa kymmenen kärjessä sekä viennin että tuonnin osalta.  Se on myös yksi maailman houkuttelevimmista investointikohteista ja Latinalaisen Amerikan ykkönen. Vuonna 2012 aloittanut presidentti on käynnistänyt suuria uudistuksia, joilla rakennetaan infrastruktuuria palvelemaan nousevan talouden tarpeita.

- Suomalaisilla yrityksillä olisi mahdollisuuksia erityisesti energia-alalla sekä informaatio- ja ympäristöteknologiassa.  Tehtäväni on edistää bisnes-suhteita maidemme välillä ja teen hyvin paljon yhteistyötä Suomen Meksikon suurlähettilään kanssa, totesi Norma Pensado.

Seinäjoen ammattikorkeakoulun järjestämässä Meksiko-seminaarissa kerrottiin ruohonjuuritason työstä, jolla autetaan yrityksiä luoman kauppasuhteita Latinalaisen Amerikan maihin. SeAMKissa meneillään olevassa hankkeessa ollaan luomassa 15 vuoden kokemuksiin perustuvaa Latinalaisen Amerikan palvelukeskusta. Viime vuoden lopulla haastateltiin noin 50 yritystä, joista 21 oli erittäin kiinnostunut ja 9 yritystä kiinnostunut luomaan kauppasuhteita Latinalaiseen Amerikkaan.

- Koneiden ja laitteiden viennistä kiinnostuneet yritykset kokoontuvat tällä viikolla yhdessä ideoimaan uusia tapoja suhteiden luomiseen erityisesti opiskelijoiden panosta hyödyntäen, kertoi projektipäällikkö Julio Vallejo-Medina.

Meksikossa vaihto-opiskelijana ollut tradenomiopiskelija Jussi Vainio teki opintojensa ohessa toimeksiannon suomalaiselle yritykselle. Tomi Jokinen innostui Meksikosta vaihtojaksonsa aikana siinä määrin, että on kesäkuussa lähdössä sinne myös työharjoitteluun. Molempien kokemukset maasta ovat erittäin myönteisiä - eläminen on halpaa, ihmiset ystävällisiä ja espanjaakin opittiin.

Apulaisjohtaja Tomi Kohtanen kertoi seminarissa, miten Etelä-Pohjanmaan kauppakamari on vuosien varrella tukenut kauppasuhteiden luomista Latinalaiseen Amerikkaan. Hän muistutti, että tuloksiin pääseminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja investointeja.

- Verkostoja ja yhteistyötä kannattaa hyödyntää, mutta raaka työ on yritysten itse tehtävä.

 

Lisätietoja ja valokuvia (3) löytyy oheisista liittetiedostoista.

Latinalaisen Amerikan hankkeesta voivat kertoa

Julio Vallejo Medina, projektipäällikkö, p. 040-8304179 ja julio.vallejo@seamk.fi
Ari Virkamäki, hankeasiantuntija, p. 040-8302373

www.seamk.fi/latinamericakeskus

Liitetiedostot

Seinäjoen ammattikorkeakoulussa voi opiskella kuudella eri koulutusalalla ja suorittaa tutkinnon 20 eri koulutusohjelmassa. SeAMKissa on noin 4500 opiskelijaa ja vuosittain lähes 500 ulkomaista opiskelijaa. Korkeakoulu on myös vahvasti mukana sekä valtakunnallisessa että maakunnallisessa tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs