Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Kaupan liitto hakee vastauksia työmarkkinoiden uudistamiseen SuomiAreenassa 11.7.

Kaupan liitto

Kaupan liitto hakee vastauksia työmarkkinoiden uudistamiseen SuomiAreenassa 11.7.

Kutsu.
Julkaistu: 07.07.2016 klo 14:04
Julkaisija: Kaupan liitto

Nyt loppui jänkkääminen!

Työmarkkinoiden soidintanssien ja sirkustemppujen aika on ohi. Mutta mistä kaivetaan uusi suunta? Onko se mahdoton tehtävä?

Työmarkkinat eivät pysty enää vastaamaan maailman muutokseen. Mitä pitäisi tehdä, jotta työelämän pelisäännöt saadaan päivitetyksi? Millaiset työmarkkinat todella toimisivat? Millainen malli tukisi Suomen kasvua ja hyvinvointia?

Neljä kokenutta yhteiskunnan ja työelämän vaikuttajaa iskee SuomiAreenassa pöytään oman rakennussarjansa uudelle työmarkkinajärjestelmälle. Media kommentoi, haastaa ja analysoi. Lopussa ratkaistaan, onko kyseessä utopia vai uudistuksen eväät Suomelle.

Aika: Maanantaina 11.7. kello 13.30 - 14.45
Paikka: SuomiAreena, Eetunaukion lava, Pori

Keskustelijoina

Jussi Itävuori
 
Itsenäinen konsultti, yrittäjä, piensijoittaja ja hallitusammattilainen. Työskennellyt EADS:n / Airbusin henkilöstöjohtajana sekä Koneen henkilöstö- ja viestintäjohtajana. Vahva Saksan ja eurooppalaisten työmarkkinajärjestelmien tuntemus. Mm. Finnairin ja Baronan hallitusten jäsen.

Liisa Jaakonsaari
 
Pitkäaikainen kansanedustaja ja toisen kauden edustaja Euroopan parlamentin sosialistien ja demokraattien ryhmässä. Demokratian ja solidaarisuuden arvojen sekä globaalin politiikan puolestapuhuja. ”Globaali maailma vaatii globaalia politiikkaa.”

Timo Lindholm

Johtaa Sitrassa teemaa, joka keskittyy uuden työelämän ja kestävän talouden kysymyksiin, tavoitteena edistää uudenlaisten ratkaisujen kokeilua ja käyttöönottoa Suomessa. Esimerkkinä tästä rahoitusmallit, joilla yksityinen pääoma saataisiin nykyistä paremmin tavoittelemaan yhteistä hyvää, kuten työkyvyttömyyden ja työttömyyden torjuntaa. Taustalla pitkä kokemus ekonomistitehtävissä.

Anna Lavikkala
 
Kaupan liiton työmarkkinajohtaja. Työskennellyt aiemmin mm. Fondia Oy:n lakimiehen ja työoikeuden asiantuntijan tehtävissä. Taustalla monivuotinen kokemus työsuhdelainsäädännöstä, sovintoneuvotteluista, esimiestehtävistä, työsuhdeneuvonnasta ja työoikeudellisesta kouluttamisesta.

Median haastajat

Arno Ahosniemi
 
Kauppalehden vastaava päätoimittaja. Toiminut aiemmin mm. Kauppalehdessä uutispäätoimittajana ja Brysselin-kirjeenvaihtajana sekä sanomalehti Pohjalaisen päätoimittajana.

Mikko Salmi

Demokraatti-lehden päätoimittaja ja toimitusjohtaja. Toiminut aiemmin mm. viestintäalan yrittäjänä, pappina, muusikkona ja poliitikkona.
 
Keskustelua luotsaa Juhani Pekkala
 
Kaupan liiton toimitusjohtaja vuodesta 2007 lähtien. Kahdeksaan vuoteen mahtuu liittokierroksia ja keskitettyjä palkkaratkaisuja. Juhani Pekkala on aikaisemmin toiminut 27 vuotta mediassa ja seurannut toimittajana ja päätoimittajana, miten neuvottelujärjestelmä toimii.

Liitetiedostot

Kaupan liitto edustaa elinkeinoelämän suurinta toimialaa kauppaa. Kauppa työllistää noin 300 000 henkilöä Suomessa. Kaupan liiton piirissä on noin 7 000 jäsenyritystä, ja se edustaa sekä vähittäis- että tukkukauppoja elinkeinopolitiikassa ja työmarkkinaedunvalvonnassa. www.kauppa.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs