Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Karnevaalitunnelmaa kaupunkikeskustan kevään avauksessa

Turun kaupunki

Karnevaalitunnelmaa kaupunkikeskustan kevään avauksessa

Tiedote.
Julkaistu: 26.04.2016 klo 11:35
Julkaisija: Turun kaupunki

Turun kaupunkikeskusta ottaa kevään vastaan vilkkaalla tapahtumaviikolla. Samaan aikaan  Ydinkeskustayhdistyksen Kaupunkikarnevaalien kanssa järjestetään muotoiluväen taidonnäyte Turku Design Festival. Molempia tapahtumia vietetään 4. - 10.5.2016. Turun kaupunki tukee Kaupunkikarnevaaleja tarjoamalla maksuttoman keskustapysäköinnin karnevaalien avajaispäivänä.

Aikaisemmilta vuosilta tuttu Putiikkiviikot saa jatkoa nyt Kaupunkikarnevaalien nimellä kulkevan tapahtuman muodossa. Tapahtumaviikon aikana ydinkeskusta-alueelta löytyy karnevaalitunnelmaa sekä runsaasti ohjelmaa ja toimintaa koko perheelle. 

Kaupunkikarnevaalien avajaispäivää vietetään 4.5., jolloin kannattaa suunnata keskustaan ostoksille. Helatorstaina herkkusuille on tarjolla ruokaelämyksiä keskustan ravintoloissa ja Hansatorilla. Perjantaina 6.5. kävelykatu täyttyy karnevaalihuveista perheen pienimmille. Turun ydinkeskusta muuntuu kevätmuodin näyttämöksi lauantaina 7.5. tuoden eri puolille keskustaa upeita muotielämyksiä tavaratalojen ja kivijalkaliikkeiden näytöksissä. Äitienpäivänä rauhoitutaan, mutta tapahtumat jatkuvat maanantaina 9.5. palveluiden teemalla. Tapahtumaviikon päättää Putiikkien päivä tiistaina 10.5.

Kaupunkikarnevaalien tarkempi ohjelma löytyy osoitteesta www.facebook.com/Kaupunkikarnevaalit.

Maksuton pysäköinti Kaupunkikarnevaalien avajaispäivänä

Turun kaupunki tukee tapahtumaviikkoa tarjoamalla Kaupunkikarnevaalien avajaispäivänä keskiviikkona 4.5. maksuttomankertapysäköinnin tapahtuman osallistujille. Maksuttoman pysäköinnin saa pysäköintikiekolla jopa kahdeksi tunniksi. Kuitenkin kauppatorin varikon ja Wiklundin edustalla sijaitsevilla puolen tunnin pysäköintipaikoilla pysäköinti on maksutonta puolen tunnin ajan. 

Keskusta-alueen pysäköintipaikkoja löytyy lähes 800 kappaletta. Tarkemmat pysäköintiohjeet löytyvät avajaispäivänä keskustan lippuautomaateilta.

Myös P-Louhi sekä Q-Park (Wiklund, Stockmann, Julia, Kivikukkaro) ovat mukana avajaispäivän tunnelmassa. Pysäköintilaitokset tarjoavat keskustassa asioiville ensimmäiset kaksi tuntia pysäköinnistä maksutta keskiviikkona 4.5.

Turku Design Festival 2016 - Kokemus on kuudes aisti

Kulttuuripääkaupunkivuonna startannutta Turku Design Festivalia juhlitaan tänä vuonna kuudetta kertaa. Kotimaista muotoiluosaamista nostavan kaupunkifestivaalin pääjärjestäjänä toimii Uuden muotoilun yhdistys. Tämän vuoden festivaalin slogan on ”Kokemus on kuudes aisti” ja ohjelmassa on ainakin design-myyjäiset, TDF Awards, business speed datingia, muotoiluaiheisia luentoja ja workshoppeja, elokuvanäytöksiä, brunsseja ja paljon muuta. Myös turkulaisia ravintoloita osallistetaan mukaan festivaaliin. Festivaalin yhteydessä järjestetään lisäksi suosittu Uuden muotoilun Kevätmarket, äitienpäivää edeltävänä lauantaina 7.5.2016 klo 11 - 17 VPK:n talolla. 

Tänä vuonna Turku Design Festivalissa palkitaan ensimmäistä kertaa muotoilijoita, muotoilun opiskelijoita sekä harrastajia TDF Awardseissa. Palkintotilaisuus järjestetään Uuden muotoilun Kevätmarketin yhteydessä Turun VPK:n talolla lauantaina 7.5.2016 klo 13:00 - 16:30. Tuomaristo koostuu muotoilun sekä liiketoiminnan ammattilaisista ja myös yleisö voi äänestää suosikkiaan. Palkintojen yhteisarvo on n. 6000 €. Lisäinfoa kilpailusta löytyy osoitteesta: http://turkudesignfestival.fi/2016/fi/tdf-awards/

Torikauppa tuo keskustaan elinvoimaa

Kauppatori on keskeinen tapahtumapaikka myös kaupunkikarnevaaleilla. Putiikkien päivänä 10.5. kauppatorilla on 150 pyörälle vartioitu parkki. Päivä on myös valtakunnallinen ”pyöräile töihin” -päivä.

Turkulaisten suositulle kohtauspaikalle tullaan ostamaan tuoreita aineksia ruokapöytään alueen lähituottajilta, tai nauttimaan kahviloista ja jäätelökioskeista. Torilla on väriä, tuoksuja, tunnelmaa.

-Turulla on ainutlaatuinen lähiruokatori, jolla asiointi on elämys. Meidän kauppatorillamme myydään laadukkaita ja kiinnostavia tuotteita. Nyt kaivataan kaupungin toimijoilta halua kehittää toria, jotta tori pidetään elinvoimaisena, toivoo Liisa Lindroth Turun Kauppatori yhdistyksestä.

Tänä kesänä kauppatori saa isot kukkaistutukset ja penkkejä viihtyvyyttä lisäämään. Myyntipenkkien ja kojujen lisäksi torikauppaa voidaan käydä nyt myös mökeissä. Tapahtumamökki on vuokrattavissa kuuden euron vuorokausihintaan. Pop-up -torimyynti on mainio ratkaisu monenlaiseen kaupankäyntiin. Tapahtumamökin suojasta on helppo sateellakin myydä elintarvikkeita, vaatteita, käsitöitä tai vaikka kirpputorituotteita.

Tapahtumamökeillä on ollut kysyntää, mutta vielä vapaita päiviä on tarjolla. Mökin voi vuokrata kauppatorivalvojilta puh. 050 558 9796 tai kauppatori@turku.fi

Torikauppaa käydään arkisin klo 7.00 – 18.00 ja lauantaina klo 7.00 – 15.00.

Lisätiedot tapahtumista:

Katariina Räike, toiminnanjohtaja, Ydinkeskustayhdistys ry
044 9738 199, katariina.raike@keskellaturkua.fi
www.keskellaturkua.fi
www.facebook.com/Kaupunkikarnevaalit

Mikaela Mäkelä, markkinointivastaava, Turku Design Festival
markkinointi@turkudesignfestival.fi
www.turkudesignfestival.fi
www.facebook.com/turkudesignfestival

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs