Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Kaakon kesän 2013 monipuolinen tarjonta toi runsaasti matkailijoita seudulle

Kaakko135°

Kaakon kesän 2013 monipuolinen tarjonta toi runsaasti matkailijoita seudulle

Tiedote.
Julkaistu: 20.09.2013 klo 12:37
Julkaisija: Kaakko135°

Kaakon kesä on ollut menestyksekäs. Sekä matkailijoiden yöpymisten määrä että vierailut kohteissa ovat kasvaneet ja seudun taxfree -myynti jatkoi tasaista kasvua. Hienot kesäkelit, monipuoliset ja onnistuneet tapahtumat koko seudulla sekä alueen tehostunut markkinointi ovat kaikki omalta osaltaan olleet vaikuttamassa tähän. Erityisesti kansainvälisten matkailijoiden määrän nousuun oltiin tyytyväisiä.

Majoitusmäärät Kaakossa nousivat selkeästi verrattuna edellisvuoteen.  Jo kesäkuun reilut 22 000 matkailijaa oli valtakunnallisten majoitustilastojen mukaan toistakymmentä prosenttia edellisvuosien määriä edellä.  Toukokuussa Virolahden Arktikapäivät täyttivät majoitusliikkeet ja sama linja jatkui koko kesän eri tapahtumien osalta. – Omalta osaltamme täytyy todeta, että kesä on ollut todella menestyksekäs, kertoo Sokos Hotel Seurahuoneen Jouni Nikkola. Majoitusliikkeiden käyttöasteet ovat kesän aikana olleetkin erinomaiset kautta linjan ja selkeästi paremmat kuin aiempina vuosina. Erityisesti vapaa-ajanmatkustajat ja ulkomaiset turistit miehittivät majoitusliikkeitä kesän 2013 aikana.

Matkailijoille suunnattuja ohjelmapalveluita Kaakko tarjosi tänäkin kesänä runsaasti. Seudun kuntien ja yritysten sekä yhdistysten toteuttamat palvelut, kuten esim. Kotkan opastetut kierrokset, uutuuksina mm. taidekierrokset, puistot ja puutarhat -kierros ja opastettu risteilykierros Kotkansaaren ympäri, keräsivät ennätysmäärän osallistujia. Kaakon mobiilireitit omatoimimatkailijoille otettiin ja erityisesti Salpalinja-museon asiakkaat ottivat mobiiliopastuksen ilolla vastaan toukokuussa. Kesän aikana tuotettiin matkailijoille yli 20 erilaista mobiilireittiä. 

Kaakon kesän 2013 monipuoliset tapahtumat keräsivät matkailijoiden lisäksi huikeasti väkeä ympäri Kaakonkulman. Perinteisten tapahtumien rinnalle tuli kesän aikana uusia tasokkaita ja onnistuneita avauksia mm. Fish&Soul heinäkuussa Virolahdella ja Elokuun tango Pyhtäällä. Kävijämäärät vaihtelivat Pyhtään Kesä-Heikin keskiaikamarkkinoiden reilusta 1000 kävijästä aina Meripäivien 200 000 kävijään. Hamina Bastionin tapahtumiin puolestaan osallistui noin 50 000 kävijää. Monipuoliseen tapahtumatarjontaan oltiin asiakkaiden keskuudessa todella tyytyväisiä.

- Kesäasukkaat ovat ottaneet meidät omakseen, kommentoi Virolahdella sijaitsevan Brand Outlet Centerin osakas Miina Kukkonen. Yhtä myönteisiä ovat myös Kotkan kauppiaat, joiden mukaan kesän kauppa on sujunut hyvin.

Kaakon kohteet ovat tyytyväisiä vierailijamääriinsä. Salpa-asemalla vieraili kesän aikana noin 20 000 kävijää, Langinkoskella kävijöitä oli noin 12 000, Vellamossa reilu 50 000 ja Maretariumissa lähes 20 000 kävijää. Nousua tapahtui Salpa-asemalla.  Langinkoskella ja Vellamossa kävijät pysyivät lähes samassa kuin edellisvuonna ja Maretariumin kävijämäärä laski hieman.

Uusia yrityksiäkin syntyi Kaakossa kesän 2013 aikana. Sirius Sport Resort avasi ovensa Pyhtäällä heinäkuussa ja tarjoaa sisäsurffausta ja sisälentoa – jotain, jota voi lähimmillään harrastaa Norjassa tai Moskovassa.  Haminassa aloitettiin m/s Brahen risteilyt Viipuriin, Helsinkiin ja Saimaan kanavalle toukokuussa. Pienemmässä mittakaavaassa mainittakoon Harry’s River Café Virojoella, jossa voi nautiskella kahvia ja lounasta lähes joen äärellä.

- Nämähän ovat ilahduttavia tietoja, hymyilee matkailun ohjelmapäällikkö Birthe Suni. – Tämä todistaa sen, että monipuolinen tarjontamme ja hyvä sijaintimme yhdistettynä markkinointiin ja aktiivisiin yrittäjiin houkuttelee asiakkaita läheltä ja kaukaa.

Lisätietoja: Ohjelmapäällikkö Birthe Suni, puh. 040 190 2540 ja sposti birthe.suni@cursor.fi

Liitetiedostot

Cursor Oy, Kotkan-Haminan seudun kehittämisyhtiö vastaa Kotkan, Haminan, Miehikkälän, Pyhtään ja Virolahden kuntien yritysneuvonnasta ja toteuttaa seudun elinkeinokehittämishankkeita. Cursor palvelee Etelä-Kymenlaakson yrittäjiä, yrittäjiksi aikovia ja seudulle asettuvia yrityksiä liiketoiminnan perustamis- ja kehittämisasioissa. Toimipisteemme sijaitsevat Kotkassa Eagle-talossa E18-tien varrella ja Haminan keskustassa Raatihuoneentorilla. Cursorin omistavat seudun kunnat (Kotka, Hamina, Pyhtää, Virolahti ja Miehikkälä) yhdessä alueen teollisuusyritysten ja rahoituslaitosten kanssa.

www.cursor.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs