Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Jounin Kaupalle Motivan energiatekopalkinto

Jounin Kauppa

Jounin Kaupalle Motivan energiatekopalkinto

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2011 klo 12:57
Julkaisija: Jounin Kauppa

Jounin Kaupalle on myönnetty Vuoden uusiutuva energiateko 2011 -palkinto. Palkinnon jakoi ylijohtaja Esa Härmälä työ- ja elinkeinoministeriöstä.

Motivan Vuoden uusiutuva energiateko -palkinnot jaettiin nyt toisen kerran. Jounin Kauppa Äkäslompolosta palkittiin Uusiutuvan energian käyttäjät –sarjassa, Uusiutuvan energian liiketoiminta ja edistäminen -sarjassa palkinnon sai mikkeliläinen Savosolar.

Jounin Kauppa teki edistykselliset investoinnit ja leikkasi samalla energiakustannuksia

Jounin Kauppa Äkäslompolosta on Lapin suurin kyläkauppa. Sen vuonna 2008 valmistuneeseen lähes 6000 neliön liiketilaan rakennettiin yksi Suomen edistyksellisimmistä lämmitys- ja jäähdytysratkaisuista, joka hyödyntää uusiutuvia energialähteitä ja kylmälaitteista vapautuvaa lauhdelämpöä. Kaupassa on myös energiatehokas kylmäjärjestelmä, jonka kylmäaineena käytetään hiilidioksidia.

Suunnittelun lähtökohtana oli halu vähentää ilmastonmuutosta kiihdyttäviä päästöjä sekä säästää yhä kasvavissa energiakustannuksissa. Lämmitys- ja jäähdytysenergia otetaan maasta ja ilmasta sekä kaupan kylmälaitteiden lauhdelämmöstä.

Raati kiittelee ratkaisujen monistettavuutta ja vaikuttavuutta. Konseptin yleistyessä voidaan vähentää merkittävästi energiankulutusta ja kasvihuonekaasupäästöjä. Ratkaisut ovat myös innovatiivisia. Järjestelmä yhdistää järkevästi energiatehokkuutta ja uusiutuvan energian käyttöä. Investointi on myös niin merkittävä, että se kertoo yrityksen vahvasta sitoutumisesta. Siitä kertoo myös kauppias Sampo Kaulasen innostus.

”Lähtökohtana investoinneille oli oma kiinnostukseni uusiutuvan energian käyttöön. Jos meillä oikeasti saataisiin enemmän yrityksiä mukaan näihin talkoisiin, siitä hyötyisivät kaikki. Se loisi uusia työpaikkoja, laskisi energian hintaa, ja mikä tärkeintä, luonto säilyisi, Kaulanen summaa omia näkemyksiään uusiutuvasta energiasta.

Energiajärjestelmän suunnittelija Väinö Jaako on tyytyväinen lopputulokseen. Investointi maksaa itsensä takaisin  alkuperäisiä laskelmia lyhyemmässä ajassa. Tämä kannustaa varmasti myös muita vastaaviin investointeihin.

 

Lisätiedot:

Jounin Kauppa

Toimitusjohtaja Sampo Kaulanen

puh. 044 3160 579, sampo.kaulanen@gmail.com, www.jouninkauppa.com

Liitetiedostot

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs