Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA PS 2014 -valaisin on voittanut arvostetun Red Dot -muotoilupalkinnon

 IKEA Oy

IKEA PS 2014 -valaisin on voittanut arvostetun Red Dot -muotoilupalkinnon

Tiedote.
Julkaistu: 29.06.2015 klo 09:00
Julkaisija: IKEA Oy

IKEA PS 2014 -kattovalaisin on saanut maailman arvostetuimpiin muotoilualan palkintoihin kuuluvan Red Dot -palkinnon.  Valaisin palkittiin hyvin toteutetusta suunnittelusta sekä kekseliäästä muotoiluratkaisusta.  Red Dot -tuomariston mukaan valaisin myös yllättää mekaanisella, yksikertaisella, mutta tehokkaalla himmennystoiminnolla. Kilpailutöitä arvosteli 38-henkinen tuomaristo, johon kuului jäseniä 56 maasta. Kilpailussa arvioitiin 4928 suunnittelutyötä.

IKEA PS 2014 -valaisimen inspiraation lähteinä olivat tieteiselokuvat ja videopelit. Yksinkertainen mekanismi vaikuttaa valon kohdistumiseen ja voimakkuuteen: naruista vetäminen muuttaa valaisimen muotoa sekä valon intensiteettiä. Kun valaisimen sulkee, vain pieni määrä valonsäteitä pääsee ulos. Kun valaisin on täysin auki, valo leviää laajalle ja heijastaa seinille kiinnostavia kuvioita. IKEA PS 2014 -valaisimessa suositellaan käytettäväksi energiaa säästävää LED-polttimoa. 

”Sisustuslehdissä esiteltävät valaisimet maksavat yleensä tuhansia euroja. Me haluamme tehdä valaistusunelmista totta edulliseen hintaan. IKEA PS 2014 -valaisin on tästä erinomainen esimerkki,” kertoo IKEA-mallistoista vastaava Björn Block.

”60 vuoden ajan maailman arvostetuimmat muotoilun ammattilaiset ovat kokoontuneet etsimään parhaiten muotoiltuja tuotteita. Tänä vuonna Red Dot -muotoilukilpailussa oli ennätysmäärä tuotteita mukana, lähes 5000. Tämä oli valtava työ tuomaristollemme , joka arvioi jokaisen tuotteen. Red Dot -palkinnon saajat Product Design 2015 -kilpailussa ovat osoittaneet erityisen korkeatasoista osaamista ja ovat ansaitusti palkittu maailman suurimmassa muotoilukilpailussa,” kertoo Red Dot -kilpailun toimitusjohtaja ja perustajajäsen, professori Peter Zec.

IKEA PS 2014 riippuvalaisin on ollut myynnissä IKEA-tavarataloissa huhtikuusta 2014 asti. Elokuussa 2015 valkoisten, sisältä oranssin ja turkoosin väristen valaisimien rinnalle tulee myyntiin kaksi uutta väriversiota: valkoinen, sisäväritykseltään kuparinen tai hopeinen IKEA PS 2014 -valaisin.

Red Dot -palkintogaala järjestetään maanantaina 29.6. Palkitut tuotteet ovat esillä neljä viikkoa Design on Stage -erikoisnäyttelyssä ennen kuin ne siirtyvät osaksi Red Dot -museon pysyvää näyttelyä.

Linkit painokelpoisiin kuviin IKEA PS 2014 -valaisimesta ovat viestin lopussa.

Lisätietoja:

IKEA Oy:n viestintä, puh: 040 451 7856
Kuvauslainat ja kuvapyynnöt: pr.finland@ikea.com

Liitetiedostot

IKEA

IKEA-visio on luoda parempi arki mahdollisimman monille ihmisille. Visiomme ja liikeideamme mukaisesti tarjoamme kauniisti muotoiltuja, toiminnallisia, edullisia ja laadukkaita kodinsisustustuotteita, jotka on valmistettu kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. IKEA-konsernilla on 322 tavarataloa 28 maassa. IKEA-konserniin kuuluvissa tavarataloissa vieraili toimintavuoden 2014 aikana yhteensä 716 miljoonaa ihmistä ja IKEA-kotisivuilla 1,5 miljardia ihmistä. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa sekä lisäksi IKEA-lähipiste Jyväskylässä. IKEA-tuotteita voi ostaa myös nettikaupasta: www.IKEA.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs