Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » IKEA ottaa seuraavan askeleen kohti älykästä kotia lanseeraamalla uusia älyvalaistustuotteita

 IKEA Oy

IKEA ottaa seuraavan askeleen kohti älykästä kotia lanseeraamalla uusia älyvalaistustuotteita

Tiedote.
Julkaistu: 03.10.2016 klo 09:58
Julkaisija: IKEA Oy

 

IKEA jatkaa matkaansa kohti älykästä kotia lanseeraamalla Smart Lighting -malliston, johon kuuluu kaukosäätimellä toimivia led-lamppuja, seinille kiinnittettäviä valopaneeleja sekä valo-ovia. Kyseessä on kytke ja käytä - ratkaisu, jonka avulla ihmiset voivat säädellä valaistustaan himmentämällä valoja kaukosäätimellä ja vaihtamalla valon sävyn kolmiportaisesti lämpimästä kylmäksi. Suomessa mallisto tulee myyntiin huhtikuussa.

Pienillä valaistuksen muutoksilla voi olla suuria vaikutuksia hyvinvointiimme. Tutkimukset osoittavat, että on suurta merkitystä, onko valaistus kylmä vai lämmin. Kylmä valo sopii paremmin oppimiseen ja lämmin valo rentoutumiseen.

”Ihmiset haluavat voida sovittaa valaistuksen sopivaksi siihen, mitä he ovat tekemässä. Älyvalaistustuotteilla voi luoda valaistuksen, joka sopii itselle parhaiten”, sanoo Jeanette Skjelmose, Lighting and IKEA Home Smart -liiketoiminta-alueen johtaja.

Smart Lighting -mallistoon kuuluvat TRÅDFRI-led-lamput, joita ohjataan kaukosäätimellä, seinälle tai kattoon kiinnitettävät FLOALT-valopaneelit sekä SURTE- ja JORMLIEN-valo-ovet BESTÅ-kaappeihin ja METOD-keittiönkaappeihin. Tavallinen lamppu vain korvataan TRÅDFRI-led-lampulla. Koska valon värisävyn vaihteluun ja himmentämiseen tarvittava tekniikka on rakennettuna itse lampun sisään, TRÅDFRI-led-lamppua voidaan käyttää missä tahansa valaisimessa, jossa on standardikokoinen lampun kanta – myös vanhoissa valaisimissa. Yhden TRÅDFRI-kaukosäätimen avulla voidaan säädellä enintään kymmentä valonlähdettä yhtä aikaa.

Älyvalaistusteknologiaa on ollut olemassa jo joitakin vuosia, mutta suurin osa ihmisistä ei ole vielä ottanut sitä käyttöön. Kotivierailujen, asiakaskyselyjen ja IKEA Home living labissa (Ruotsissa sijaitseva asunto, jossa perheet testaavat tulevaisuuden asumisratkaisuja) tehdyn tutkimuksen perusteella IKEA on tunnistanut kaksi tärkeintä haastetta älyvalaistuksen tuomiselle tavallisten ihmisten ulottuville:

”Tällä hetkellä saatavilla olevaa teknologiaa pidetään sekä liian kalliina että vaikeaselkoisena. Tämän tietäen pyrimme tekemään TRÅDFRI-himmenninsetistä helppokäyttöisen ja edullisen”, kertoo IKEA Suomen valaisinten tuoteryhmäpäällikkö Sami Österberg.

Smart Lighting -lanseeraus on IKEA-konsernin ensimmäinen askel älyvalaistustuotteiden alueelle ja toinen askel IKEA älykäs koti -tuotealueelle, jonka ensimmäiset, kännykän langattomaan lataukseen tarkoitetut tuotteet lanseerattiin viime vuonna. IKEA näkee suurta potentiaalia älykäs koti -liiketoiminnassa ja tuo tulevina vuosina markkinoille täydentäviä ratkaisuja. Strategy Analytics 2014 -tilaston mukaan noin 100 miljoonaa kotitaloutta voidaan tällä hetkellä pitää älykotina. Vuoteen 2020 mennessä määrän arvioidaan yli kaksinkertaistuvan.

Uusi Smart Lighting -mallisto lanseerataan lokakuussa neljällä pilottimarkkina-alueella: Ruotsissa, Tšekissä, Italiassa ja Belgiassa. Muissa Euroopan maissa, Suomi mukaan lukien, mallisto lanseerataan huhtikuussa 2017.

Lisätietoja:
Heidi Azinur, viestintäpäällikkö, IKEA Suomi, heidi.azinur@ikea.com, pr.finland@ikea.com

Kuvauslainat ja kuvapyynnöt:
pr.finland@ikea.com
Veera Aalto, viestintäassistentti, IKEA Suomi puh. 040 450 9646

@IKEASuomi
#Ihanaaollakotona

Liitetiedostot

IKEA-visio on luoda parempi arki monille ihmisille. Visionsa ja liikeideansa mukaisesti IKEA tarjoaa laajan valikoiman hyvin suunniteltuja, nerokkaita kodinsisustustuotteita niin edulliseen hintaan, että mahdollisimman monella on varaa niihin. IKEA-konsernilla on tällä hetkellä 328 tavarataloa 28 maassa. IKEA perustettiin Ruotsissa vuonna 1943. Suomessa on viisi IKEA-tavarataloa: Espoossa, Vantaalla, Raisiossa, Tampereella ja Kuopiossa, sekä IKEA-lähipiste Jyväskylässä. www.IKEA.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs