Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Historiallinen kasvu kotimaisessa verkkokaupassa – Kotimainen verkkokauppaindeksi kasvoi +37 % loppuvuonna

Vastavirta

Historiallinen kasvu kotimaisessa verkkokaupassa – Kotimainen verkkokauppaindeksi kasvoi +37 % loppuvuonna

Tiedote.
Julkaistu: 12.01.2016 klo 10:00
Julkaisija: Vastavirta


Kotimaiset verkkokauppiaat ovat ottaneet historiallisen harppauksen eteenpäin vuoden 2015 
Q3 ja Q4 aikana, päättäen vuoden ennätykselliseen joulumyyntiin. Verkkokauppaindeksin kasvu, joka ottaa huomioon myynnin lisäksi verkkokauppojen tilausmäärät ja ostoskorin koon, kiihtyi vuoden 2015 Q4 aikana 37 % kasvuun. Edellisvuonna Q4 aikaan kasvua syntyi vain 8 %. Näin huimaa kotimaisen verkkokaupan kasvua ei ole nähty vuoden 2008 jälkeen.


”Verkkokauppojen rajusta noususta alkoi näkyä merkkejä jo Q3 kvartaalin aikana (+34 %), mutta nyt saimme vahvistusta siihen, ettei ole kyse pienestä muutoksesta tai poikkeamasta, vaan merkittävästä murroskohdasta Suomen sähköisen kaupankäynnin historiassa”, sanoo Vilkas Groupin toimitusjohtaja Markku Korkiakoski.

Korkiakosken mukaan syitä verkkokaupan voimakkaaseen kasvuun on useita, mutta tärkeimpiä niistä ovat verkkokaupassa asioimisen mukavuus, edulliset hinnat ja niiden helppo vertailtavuus sekä tuotteiden hyvä saatavuus.

”Kuluttajien heikko luottamus omaan talouteen saa asiakkaat verkkoon vertailemaan hintoja. Verkossa vältytään turhilta heräteostoksilta, kuten esimerkiksi ravintolassa syömiseltä tai bensan kulutukselta. Nämä tekijät sopivat hyvin tähän aikaan, jolloin harkitaan tarkasti milloin, mitä ja mistä ostavat”, Korkiakoski sanoo.

Loppuvuoden verkkokauppaindeksin voimakas nousu osoittaa, että kotimaiset verkkokaupat ovat suosiossa, hinnan ja saatavuuden pysyessä merkityksellisimpinä ostokriteereinä.

”Suuntaus on, että kuluttajat siirtyvät yhä voimakkaammin verkkokauppoihin, mitä kauppojen aukiolojen vapauttaminen tuskin hidastaa. Pidemmät aukioloajat tuovat etua verkkokaupan ja myymälän yhdistäneille kauppiaille. Asiakkaat arvostavat valinnanvapautta, kun voidaan ostaa mistä vain, milloin vain”, Korkiakoski sanoo.

Verkkokauppaindeksi

Vilkas Group julkaisee neljästi vuodessa verkkokauppaindeksin, joka kuvaa verkkokaupankäynnin kehitystä Suomessa. Verkkokauppaindeksin tausta-aineisto kerätään Vilkas Groupin asiakkaiden verkkokaupoista vuoden 2006 alusta alkaen. Verkkokauppaindeksi on samalla laaja otanta asiakkaiden verkkokäyttäytymistä, jonka taustalla on kvartaaleittain satoja tuhansia loppuasiakkaiden generoimia transaktioita. Indeksin kehitys antaa todellisen kuvan kotimaisen verkkokaupankäynnin tilasta, josta on muutoin vähän faktatietoa tarjolla.

vilkas-logo
Vilkas Group Oy
on vuonna 1995 perustettu verkkokaupankäynnin palvelutalo, joka toimittaa laadukkaita verkkokauppoja ja verkkokauppiaiden menestystä tukevia lisäpalveluja. Vilkas Group Oy on Suomen suosituin verkkokauppapalvelujen toimittaja. Yhtiön toimittamia verkkokauppoja käyttävät tuhannet suomalaiset yritykset kaikilta toimialoilta. Vilkas Group on toimittanut lukuisia verkkokaupankäyntiä tukevia ratkaisuja Ruotsiin, Englantiin, Saksaan ja Espanjaan. Lisätietoja: www.vilkas.fi
Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs