Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Helmikuu virkisti talokauppaa – myös rivitaloissa valonpilkahduksia

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry

Helmikuu virkisti talokauppaa – myös rivitaloissa valonpilkahduksia

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2016 klo 08:46
Julkaisija: Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry

Tuoreet tiedot helmikuun toteutuneista käytettyjen asuntojen kauppamääristä toivat valoa erityisesti käytettyjen omakotitalojen ja rivitalojen kauppaan.  Käytettyjen omakotitalojen kauppa kasvoi  helmikuussa reilulla 5 prosentilla vuoden 2015  helmikuuhun verrattuna. Rivitalojen kauppa puolestaan lisääntyi noin 2,5 prosenttia vastaavana aikana. Kerrostalojen kauppa sen sijaan vähentyi  edellisvuoden helmikuuhun verrattuna noin 4,8 prosenttia, käy ilmi Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton (KVKL) hintaseurantapalvelusta.

”Omakotitalokaupassa oli vielä tammikuussa pientä takkuilua, mutta helmikuussa talokauppa vaikuttaa lunastaneen siihen kohdistuvia positiivisia odotuksia. Pienten ja kompaktien talojen rakentamisen ja talokaupan puolella on tällä hetkellä positiivista odotusta. Itse toivon, että  erityisesti pienempiin taloihin kohdistuva kiinnostus vahvistaa talokauppaa ja pientalojen rakentamista.  Toivoa sopii, että talokauppa näyttää kevään mittaan suuntaa koko asuntokaupalle”,  analysoi tilannetta KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.

Kaikkien kolmen pääasuntotyypin kauppojen kokonaiskertymä oli tammi-helmikuussa 2016 hieman jäljessä vuoden 2015 tammi-helmikuuta. Tuoreimman tarkastelukuukauden eli helmikuun osalta käytettyjen asuntojen kaupat ovat  puolestaan vuoden 2014 helmikuuhun verrattuna kuitenkin  jonkin verran korkeammalla tasolla.

Helsingissä 14.3.2016

KVKL Tiedotus

Lisätiedot:

Jukka Malila
Toimitusjohtaja
Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto ry
p. 050-5112100 (=alkuviikolla työmatkoilla: viesteihin vastaamisessa viiveitä)

 

Kiinteistönvälitysalan Keskusliitto (KVKL) on kiinteistönvälitysalan yritysten ja järjestöjen valtakunnallinen etu- ja kattojärjestö, joka toimii alan yhteiskunnallisena vaikuttajana ja edunvalvojana yhteisten päämäärien toteuttamiseksi. KVKL toimii tässä roolissaan jäsenryhmittymiensä antamalla mandaatilla alan ainoana valtakunnallisena edustajana Suomessa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs