Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Hämeenmaan myynti hyvässä vireessä alkuvuonna

Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaan myynti hyvässä vireessä alkuvuonna

Tiedote.
Julkaistu: 12.08.2011 klo 12:00
Julkaisija: Osuuskauppa Hämeenmaa

Osuuskauppa Hämeenmaan myynti oli alkuvuonna 489,8 M€, jossa kasvua oli edellisestä vuodesta 73,5 M€ (18 %). Hämeenmaan  tammi-kesäkuun tulos oli 7,8 M€, ja se oli 1,3 M€ edellisvuotta suurempi. Asiakasomistajien määrä kasvoi 2 173 jäsenellä ja asiakasomistajien saama Bonus nousi edellisvuodesta. Loppuvuonna avataan uudistettu Launeen Prisma-keskus sekä uusien S-markettien ja Sale-myymälöiden rakentamisia aloitetaan.

Lähipalveluita sekä uusia konsepteja kehitetään

Osuuskauppa Hämeenmaa jatkoi toimipaikkaverkostonsa kehittämistä kuluvana vuonna. Hämeenmaa-konsernin alkuvuoden investoinnit olivat 28,1 M€.  Huhtikuussa avattiin Orimattilaan uusi iso S-market ja Lahteen Sale Okeroinen. S-market Tammela avattiin uudistettuna kesäkuun lopulla.  Hämeenmaan toinen ABC-pesukatu avattiin Hämeenlinnan Tiiriöön maaliskuussa. Ravintolatoimialan alkuvuoden tärkein investointi oli uuden ravintolan, Prisma Ravintolan, avaaminen Launeen Prisma-keskukseen.

Loppuvuonna aloitetaan uusien S-marketien rakentaminen Lammilla, Sysmässä ja Villähteellä sekä Sale-myymälöiden rakentaminen Forssassa ja Hämeenlinnassa. Näiden lisäksi on käynnistetty S-market Jukolan (Hämeenlinna) laajennustoimet. Monivaiheisen Launeen Prisma-keskuksen laajennushankkeen viimeiset osat sekä pysäköintilaitos valmistuvat syksyllä 2011. Launeen Prisma-keskukseen avataan syksyllä Hämeenmaan neljäs Emotion.

Hämeenmaassa asiakasomistajatalouksia jo yli 132 000 

Hämeenmaan asiakasomistajamäärä jatkaa kasvuaan. Osuuskauppa Hämeenmaalla oli kesäkuun lopussa 132 110 asiakasomistajaa. Määrä kasvoi vuoden vaihteesta 2 173 asiakasomistajalla.

Asiakasomistajien keskittämisetu Bonus nousi alkuvuonna 16,1 M€ (+ 18 % edellisvuoteen). Omistajaetuna asiakasomistajille maksettiin 10 % korko osuusmaksulle. Asiakasomistajille maksetun osuuspääoman koron kokonaissumma oli 1,2 M€. S-Etukortilla maksettaessa asiakasomistajat saavat myös 0,5 % maksutapaedun. Maksutapaedun kokonaismäärä alkuvuonna oli 0,2 M€.

Hämeenmaa työllistää 2 774 kanta- ja päijäthämäläistä

Konsernin henkilöstön määrä oli kesäkuun lopussa 2 744. Tämän lisäksi Hämeenmaa työllisti tänä kesänä yhteensä 1 087 kesätyöntekijää, joista 445 oli Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijoita. Tänä vuonna kesätöihin haki yhteensä yli 7 000 kanta- ja päijäthämäläistä nuorta.  Vuoden 2010 marras-joulukuussa toteutetun työyhteisötutkimuksen tulokset osoittavat, että Hämeenmaa koetaan hyvänä työnantajana. Työtyytyväisyysindeksi oli kiitettävällä tasolla ja ilmapiiri pääsääntöisesti hyvä.

Hämeenmaan liikevaihdon odotetaan kasvavan myös loppuvuoden 2011 aikana. Alkuvuoden tuloskehityksen perusteella arvioidaan kuluvan vuoden tuloksen toteutuvan viime vuoden tasoisena.

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Taavi Heikkilä, puhelin 050 68037

Hämeenmaa – yli 132 000 asiakkaansa omistama yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä 23 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka tarjoaa asiakasomistajilleen edullisia ja luotettavia kauppapalveluja sekä antaa ostojen keskittämisestä Bonusta. Hämeenmaa käyttää tuloksensa verkostonsa kehittämiseen ja asiakasomistajapalvelujen parantamiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs