Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Hämeenmaalla vakaa alkuvuosi

Osuuskauppa Hämeenmaa

Hämeenmaalla vakaa alkuvuosi

Tiedote.
Julkaistu: 05.08.2014 klo 11:06
Julkaisija: Osuuskauppa Hämeenmaa

Osuuskauppa Hämeenmaan alkuvuosi sujui yleinen taloustilanne huomioon ottaen hyvin. Myynti säilyi edellisen vuoden suuruisena, ja tulos oli suunnitellulla tasolla. Asiakasomistajien määrä kasvoi, ja Bonuksia maksettiin alkuvuonna edellisen vuoden tapaan 17,0 M€. Hämeenmaan palveluksessa oli kesäkuun lopussa 3548 työntekijää, mukaan luettuna kesätyöntekijöiksi ja –harjoittelijoiksi palkatut nuoret. Koko kesän aikana kausiapulaisia työllistetään yhteensä jälleen yli tuhat. Loppuvuoden osalta kesäkuussa aloittanut uusi toimitusjohtaja Olli Vormisto nostaa esiin erityisesti Hämeenlinnassa käynnissä olevat investointihankkeet ja tulevat avaukset sekä hämäläisen osuuskaupan juhlavuoden.

 

Myynti ja tulos odotetunlaiset

Hämeenmaa-konsernin myynti oli alkuvuonna 536,3 M€, ja se säilyi edellisen vuoden tasolla (ed. v. 536,8 M€). Alkuvuoden tulos, 5,5 M€, oli hieman edellisvuotta pienempi (ed. v. 6,2 M€). Asiakasomistajia Hämeenmaalla oli kesäkuun lopussa 145 795. Bonuksia maksettiin 17,0 M€, ja lisäksi täyteen suoritetuille osuusmaksuille maksettiin kesäkuussa 10 % korko (yhteensä 1,4 M€).

– Yleinen taloustilanne ja kaupan alan näkymät huomioiden alkuvuoden myynti ja tulos olivat hyvällä tasolla. Viime vuonna käynnistetty tehostamisohjelma jatkuu tiukassa tilanteessa toki edelleen. Uutta virtaa haetaan muun muassa palvelumme kehittämisestä, mihin henkilöstömme on lähtenyt ilahduttavasti mukaan. Tämä näkyy jo nyt parantuneina asiakastyytyväisyyksinä, kesäkuussa tehtävässään aloittanut Hämeenmaan uusi toimitusjohtaja Olli Vormisto kertoo.

 

Suurin yksityinen työnantaja ja Vuoden Työllistäjä 2013

Hämeenmaa on toimialueensa suurin yksityinen työnantaja, jonka palveluksessa oli kesäkuun lopussa 3548 työntekijää. Luku sisältää kesätyöntekijöiksi palkattuja nuoria, joiden työllistäjänä Hämeenmaalla on alueellaan merkittävä rooli.

– Tänä vuonna kesätyöpaikan sai yhteensä 1190 kanta- ja päijäthämäläistä nuorta. Heistä 632 oli Tutustu työelämään ja tienaa -harjoittelijoita, Olli Vormisto kertoo.

Kesäkuussa Lahden kaupunginhallituksen asettama työllisyys- ja nuorisotakuutoimikunta palkitsi Hämeenmaan Vuoden Työllistäjä 2013 -tunnustuksella. Palkitut valittiin lahtelaisten työvoimaansa lisänneiden ja henkilöstöään kehittäneiden yritysten joukosta.

─ Hämeenmaa on vahva työllistäjä, ja henkilöstömme työtyytyväisyys on työyhteisötutkimuksen mukaan kiitettävällä tasolla. Henkilöstön kehittämiseen panostamme vuosittain muun muassa kouluttamisen kautta. Painopisteistä tärkeimpiä on työkyvyn johtaminen, Olli Vormisto sanoo.                            

                                                                                                                                                       

Asiakasomistajien palveluiden kehittäminen jatkuu juhlavuonna

Investointeja Kanta- ja Päijät-Hämeeseen tehtiin alkuvuonna 18 M€:lla. Palveluverkoston kehittämistoimenpiteistä tärkeimmät olivat Sale Myrskylän, S-market Padasjoen ja S-market Järvelän laajennukset, Prisma Hämeenlinnan uudistus sekä Original Sokos Hotel Vaakunan remontin aloittaminen Hämeenlinnassa. Lisäksi Riihimäellä ja Sysmässä avattiin uudet ABC-automaattiasemat.

Toimipaikkaverkoston kehittämistä jatketaan loppuvuonna erityisesti Hämeenlinnassa.
─ Avaamme Hämeenlinnassa useita uusia yksiköitä. Kauppakeskus Goodmaniin avataan Marks&Spencer-myymälä, joka on laadukas ja keskihintainen muodin tavaratalo. Kauppakeskuskokonaisuutta täydentävät Emotion-myymälä, Coffee House - ja Hesburger-ravintolat sekä S-market. Avaamme Hämeenlinnaan elokuussa myös toisen uuden S-marketin ABC-asemineen, Harvialantielle, ja loppuvuonna S-market Hätilän paikalle nykyaikaisen Sale-lähikaupan, Olli Vormisto kertoo.

Muita loppuvuoden investointeja ovat Prisma Riihimäen ja S-market Oitin laajennus, ABC Renkomäen uudistaminen, ABC-autopesun avaaminen Forssassa sekä ABC-automaattiaseman Jokioisissa.

Olli Vormisto näkee, että investoinnit liittyvät keskeisesti osuuskauppojen tehtävään alueen hyvinvoinnin kasvattajina.
─ Investoinnit toimipaikkaverkostoon parantavat asiakasomistajiemme palveluita ja mahdollistavat laajemmat valikoimat, edullisemmat hinnat sekä paremmat edut. Lisäksi kilpailukykymme säilyminen takaa sen, että voimme jatkossakin työllistää kanta- ja päijäthämäläisiä, Olli Vormisto kuvailee.

─ Palveluverkoston kehitystyö liittyy myös ympäristövastuuseemme. Nostaisinkin yhdeksi investointien vaikutukseksi energiatehokkuutemme paranemisen. Joskus myymälään investoiminen on itse asiassa kannattavaa juuri energiatehokkuussyistä. Hämäläisen osuuskaupan täyttäessä marraskuussa 110 vuotta meillä onkin hieno tilaisuus tuoda esiin osuustoiminnan niin aluetalouteen kuin asiakasomistajillemme poikimia monenlaisia hyötyjä, Olli Vormisto toteaa.

 

Lisätietoja: Osuuskauppa Hämeenmaa, toimitusjohtaja Olli Vormisto, puh. 050 358 8336

Hämeenmaa – 145 000 asiakkaansa omistama yritys

Osuuskauppa Hämeenmaa toimii Kanta- ja Päijät-Hämeessä, 23 kunnan alueella. Hämeenmaa on alueensa suurin yritys, joka tarjoaa asiakasomistajilleen edullisia ja luotettavia kauppapalveluja sekä antaa ostojen keskittämisestä Bonusta. Hämeenmaa käyttää tuloksensa verkostonsa kehittämiseen ja asiakasomistajapalvelujen parantamiseen.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs