Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Fiskars ja Haaga-Helia käynnistävät yhteistyön

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Fiskars ja Haaga-Helia käynnistävät yhteistyön

Tiedote.
Julkaistu: 11.06.2015 klo 15:57
Julkaisija: Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Fiskarsin tuotekehitystiimi toiminnallisten ja keittiötuotteiden liiketoimintayksiköstä on kevään aikana kartoittanut keittiötuotteiden korkeakoulukumppaneita niin kotimaasta kuin ulkomailtakin. Suomesta keittiötuotteiden ja tuotekehityksen korkeakoulukumppaniksi Suomessa valikoitui Haaga-Helia.

Yhteistyön puitteissa Haaga-Helian opiskelijat mm. testaavat ja antavat palautetta Fiskarsin keittiötarvikkeista. Fiskars on toteuttanut vastaavanlaisen konseptin korkeakoulujen kanssa aikaisemmin puutarhatuotteiden osalta eri Euroopan maissa.

Kouluyhteistyö on kyseiselle liiketoimintayksikön tuotekehitykselle tärkeää koska opiskelijat ja yritys voivat olla todellisessa vuorovaikutuksessa keskenään ja yhteistyötä toteutetaan kaikissa eri muodoissa mitä vain kulloinkin voidaan keksiä ja kehittää.

- Tavoitteenamme on saada arvokasta palautetta tuotekehityksemme tueksi. Päädyimme valitsemaan kumppaniksi Haaga-Helian sen vahvan osaamisen ja hyvän maineen vuoksi. Muut yhteistyökoulut puutarhaliiketoiminnan puolelta tulevat mm. Saksasta, Ranskasta ja Englannista, toteaa tuotekehitysjohtaja Petteri Masalin (Vice President, R&D) Fiskarsilta (kuvassa oikealla, kuvassa vasemmalla Heidi Lautjärvi Fiskarsilta).

- Fiskars-yhteistyön kotipesänä on Ruokatuotannon johtamisen koulutusohjelma. Tämä yhteistyö sopii erinomaisesti meidän uuden opetussuunnitelman mukaiseen toimintaan ja avaa meille ovet mielenkiintoiseen teollisuusalaan, toteaa koulutusohjelmajohtaja Risto Karmavuo.

Fiskars on perustettu vuonna 1649 ja on siten Suomen vanhin pörssiyhtiö. Toiminnallisten- ja keittiöliiketoiminnan tuotteiden liiketoimintayksikkö voitti tänä vuonna ”winner 2015” palkinnon arvostetussa Red Dot muotoilupalkinnossa kahdella kategorialla (neljännen sukupolven kirveet ja Wood Xpert metsätyökaluilla) ja yhdellä tuotteella (EVO sisustuspussilla).

Lisätietoja: koulutusohjelmajohtaja Risto Karmavuo, puh 0400 538 740, risto.karmavuo@haaga-helia.fi

HAAGA-HELIA on yksityinen ammattikorkeakoulu, joka kouluttaa liike-elämän ja palveluelinkeinojen asiantuntijoita sekä tutkii ja kehittää näihin aloihin liittyvää osaamista ja toimintaa. Koulutusalamme ovat liiketalous, tietotekniikka, hotelli-, ravintola- ja matkailuala, johdon assistenttityö, toimittajakoulutus, liikunta-ala sekä ammatillinen opettajankoulutus. Haaga-Helian 10 500 opiskelijaa luo työelämäverkostoja jo opiskeluaikanaan. Opiskelijoita tukee liki 650 työntekijän korkeatasoinen kansallinen ja kansainvälinen osaaminen.

 

 

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs