Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Bosch on kehittänyt 125 vuotta elämistä parantavia innovaatioita

Robert Bosch Oy

Bosch on kehittänyt 125 vuotta elämistä parantavia innovaatioita

Tiedote.
Julkaistu: 02.03.2011 klo 09:00
Julkaisija: Robert Bosch Oy

 Bosch on kehittänyt 125 vuotta elämistä parantavia innovaatioita

  • „  Robert Bosch perusti yrityksen 125  vuotta sitten.
  • „  Vuonna 2011 tulee kuluneeksi 150 vuotta yrityksen perustajan syntymästä.
  • „  Bosch Service –korjaamokonsepti juhlii maailmanlaajuisesti 90-vuotista taivaltaan
  • „  Suomen markkinoilla Boschin tuotteet ovat olleet saatavilla sadan vuoden ajan
  • „  3,5 miljardin vuosittaiset investoinnit tuotekehitykseen
  • „  50 % yrityksen tuotekehitysbudjetista ohjataan vihreään teknologiaan, jonka avulla voidaan    suojella luontoa ja säästää luonnonvaroja.

Bosch konsernissa riittää juhlan aiheita tänä vuonna. Vuonna 2011 tulee kuluneeksi 125 vuotta yrityksen perustamisesta ja 150 vuotta yrityksen perustajan Robert Boschin syntymästä. Myös Suomen Boschissa juhlitaan, sillä yrityksen tuotteet ovat olleet suomalaisten saatavilla jo sadan vuoden ajan. Lisäksi Boschin Service –korjaamoiden organisaatio juhlii 90-vuotista taivaltaan maailmanlaajuisesti.

Stuttgartilaisesta verstaasta globaaliksi monialayritykseksi

Bosch Group sai alkunsa 15.11.1886, kun Robert Bosch perusti  25-vuotiaana Stuttgartissa hienomekaniikkaan ja sähkötekniikkaan erikoistuneen verstaansa. Robert Boschia voisi kuvata teknologian ja liike-elämän pioneeriksi. Hän johdatti yrityksensä kansainväliseen menestykseen jo elinaikanaan.

Robert Bosch keksi muuntaa pienjännitteellä toimivan magneettosytytyslaitteen niin, että sitä voidaan hyödyntää moottoriajoneuvoissa. Tätä innovaatiota pidetään edelleen merkittävänä virstanpylväänä autotekniikan historiassa, ja se loi pohjan Boschin voimakkaalle kansainvälistymiselle. Boschin opastuksella yhtiössä kehitettiin myös lukuisia muita teknologisia innovaatioita, joita ohjasi Boschin yritysfilosofia tehdä ihmisten jokapäiväisestä elämästä ja työstä turvallisempaa, mukavampaa ja tehokkaampaa. Tämä ajattelu heijastuu nykypäivänäkin yrityksen toiminnassa, ja sitä kuvastaa Boschin slogan “Invented for Life”.

Robert Bosch tunnettiin myös vastuullisena työnantajana. Yrityksessä siirryttiin jo vuonna 1906 poikkeukselliseen kahdeksan tunnin työpäivään. Hän myös kehitti työntekijöiden työympäristöä turvallisemmaksi ja viihtyisämmäksi investoimalla muista työnantajista poiketen ilmanvaihtoon ja valaistukseen. Yrityksen voittovaroja hän ohjasi säännöllisesti muun muassa Stuttgartin teknillisen korkeakoulun ja sairaaloiden hyväksi. Lisätietoa Robert Boschin elämästä saa tämän tiedotteen liitteenä toimitetusta englanninkielisestä tiedotteesta. Boschin historiaan ja tulevaisuuden innovaatioihin voi tutustua internetissä vierailemalla näyttävällä juhlasivustolla osoitteessa www.125.bosch.com

Sivustolta käy ilmi esimerkiksi, että Boschissa on keksitty muun muassa autojen valojärjestelmät, auton sähkökäynnistys, tuulilasinpyyhkimet, vilkku, diesel- ja bensiinikäyttöiset ruiskumoottorit sekä ABS- ja EPS-järjestelmät . Näiden innovaatioiden ansiosta autoilusta on tullut mukavampaa ja turvallisempaa. Bosch esitteli myös ensimmäisenä maailmassa vuonna 1921 huoltamokonseptin, joka loi perustan autotuotteiden jälkimarkkinoinnille.

Bosch-konserni jatkaa elämistä parantavien innovaatioiden kehittämistä

Bosch-konserni koostuu nykyään 300 tytäryrityksestä, jotka sijoittuvat yli 60 maahaan. Konsernin palveluksessa on 280 000 työntekijää. Kansainvälinen myynti- ja partneriverkosto on levittäytynyt 150 maahan. Suomen markkinoilla toimii kolme Bosch-konserniin kuuluvaa yritystä: Robert Bosch Oy, Bosch Rexroth Oy ja BSH Kodinkoneet Oy, joiden palveluksessa työskentelee yhteensä runsaat 200 työntekijää

Boschin kasvun lähteenä on sen aktiivinen innovaatiotoiminta. Vuosittain yritys jättää noin 3 800 patenttihakemusta. Bosch toimii nykyisin kolmella eri liiketoiminta-alueella –   ajoneuvo- ja teollisuustekniikka, kulutustarvikkeet ja rakennustekniikka. Ajoneuvotekniikka on edelleen liikevaihdollisesti Boschin suurin liiketoiminta-alue.

Bosch tunnetaan nykyään muun muassa maailman johtavana dieselöljy- ja bensiiniruiskutusjärjestelmien sekä ajoneuvojen turvallisuusjärjestelmien kuten ABS-jarrutusjärjestelmän ja ESP® -ajovakainjärjestelmien valmistajana. Bosch on myös yksi maailman suurimmista sähkötyökalujen, lämmitysteknologian, kodinkoneiden ja turvallisuusjärjestelmien toimittajista. Boschin  teollisuustekniikka tunnetaan edistyksellisistä ajo- ja valvontajärjestelmistään, joita hyödynnetään esimerkiksi tuulimyllyjen turbiineissa. Yhtiöllä on myös pakkausteknologiaan ja aurinkovoimaan erikoistuneet divisioonansa.

Boschin kilpailukyky perustuu uusien teknologisten innovaatioiden hyödyntämiseen uusilla elämänalueilla. Tällä hetkellä Bosch pyrkii aktiivisesti etsimään ratkaisuja maailmanlaajuisiin megatrendeihin kuten ilmastonmuutokseen, uusiutuviin energialähteisiin, väestörakenteen muutokseen, ympäristöystävälliseen liikkumiseen ja koneiden verkottautumiseen. Yhtiö on tarkoituksenmukaisesti keskittynyt ns. vihreään teknologiaan, mistä esimerkkeinä toimivat esimerkiksi sähköautoteknologia, lämpöpumppujen kehittäminen  ja uusiutuvan energian kuten auringon ja tuulen hyödyntämiseen.

Viime vuonna Bosch avasi Reutlingenissa Saksassa puolijohteisiin erikoistuneen ultramodernin tehtaan, joka on Boschin historian suurin investointi. Sen arvo on 600 miljoonaa euroa. Tehtaassa Bosch kehittää puolijohteiden lisäksi mikroelektromekaanisia sensoreita, joita voidaan hyödyntää muassa sähköisissä turvallisuusjärjestelmissä kuten ESP®:ssä, kevyempien ja vähäpäästöisten moottoreiden valmistamisessa ja kuljettajan apujärjestelmissä kuten auton pysäköinnin automatisoinnissa. Bosch kehittää myös liiketunnistimia matkapuhelimiin, kannettaviin tietokoneisiin ja pelikonsoleihin. Vuoteen 2016 mennessä kolmasosa Reutlingenin tuotannosta suunnataan tehoelektroniikkajärjestelmiin (Power Electronics). Niissä hyödynnettävien mikrosirujen avulla  voidaan esimerkiksi ajoneuvoissa käsitellä suuria sähkötaajuuksia, ja samalla kuitenkin pienentää komponenttien kokoa kolmannekseen nykyisestä.

Puolet T&K-budjetista vihreään teknologiaan

Bosch ohjaa 50 prosenttia tuotekehitysbudjetistaan hankkeisiin, jolla voidaan suojella luontoa tai säästää luonnonvaroja. Nämä tuotteet edustavat nykyään jo kolmannesta koko Boschin myynnistä, ja niiden osuutta halutaan jatkossakin kasvattaa. Esimerkiksi Boschin uusiutuvien energialähteiden järjestelmien myynti (mm. aurinkosähkö ja maalämpöpumput) ylitti miljardin euron rajan vuonna 2009.

Bosch kehittää jatkuvasti myös omien valmistusprosessiensa energiatehokkuutta. Yritys hyödyntää uusiutuvaa energiaa tehtaissaan ja kehittää energiaa säästäviä tuotantomenetelmiä. Vuoteen 2020 mennessä Bosch aikoo vähentää hiilidioksidipäästöjään vähintään 20 prosentilla vuoden 2007 tasost

Bosch juhlavuosi näkyy myös Suomessa

Suomen markkinoille Boschin tuotteet saapuivat vuonna 1904, kun tukholmalainen A/B Ingeniörsfirma Fritz Egnell alkoi edustaa Boschin tuotteita kaikissa Pohjoismaissa.

Suomalainen maahantuonti aloitti toimintansa vuonna 1911, kun Ab Walfrid Aftan Oy aloitti Boschin autotuotteiden maahantuonnin. Viralliseksi Boschin edustajaksi Suomessa Oy Alftan Ab tuli vuonna 1935, mistä lähtien yritys edusti kaikkia Bosch konsernin tuotteita. Robert Bosch Oy:n tarina Suomessa sai alkunsa vuonna 1991, kun Robert Bosch GmbH osti kumppaninsa liiketoiminnan Suomessa.

 – Monet uraauurtavista keksinnöistämme on kehitetty yhdessä asiakkaidemme kanssa. Yhteistyö asiakkaidemme ja kuluttajien kanssa on meille myös tulevaisuuden tärkeä voimavara, ja siksi haluamme myös juhlia sitä yhdessä eri sidosryhmiemme kanssa, Robert Bosch Oy:n toimitusjohtaja Stefan Bergman sanoo.

Lisätietoja: Robert Bosch Oy, Communication & PR Manager Hanna Räisänen, hanna.raeisaenen@fi.bosch.com, 010 480 8225

Kuva- ja haastattelupyynnöt: viestinta@osg.fi, 0400 630 063 / Toni Perez

Bosch-yhtymä on maailman johtavia teknologiatuotteiden ja palveluiden toimittajia. Ajoneuvo- ja teollisuustekniikkaa, kulutustarvikkeita sekä rakennusteknisiä tuotteita valmistavan yhtymän vuoden 2009 liikevaihto oli 38,2 miljardia euroa, ja sen palveluksessa oli runsaat 275 000 työntekijää. Yhtymä käsittää Robert Bosch GmbH:n sekä sen noin 300 tytäryhtiötä noin 60 maassa. Myynti- ja palveluyhteistyökumppanit mukaan lukien Bosch on edustettuna noin 150 maassa. Maailmanlaajuinen kehitys-, tuotanto- ja myyntiverkosto on Boschin kasvun perusta. Bosch käyttää tutkimukseen ja kehitykseen yli 3,5 miljardia euroa vuodessa ja hakee vuosittain noin 3 800 patenttia. Tuotteidensa ja palvelujensa avulla Bosch parantaa elämänlaatua ja tarjoaa innovatiivisia ja hyödyllisiä ratkaisuja. Suomen markkinoilla toimii kolme Bosch-konserniin kuuluvaa yritystä: Robert Bosch Oy, Bosch Rexroth Oy ja BSH Kodinkoneet Oy, joiden palveluksessa työskentelee yhteensä runsaat 200 työntekijää. Robert Bosch Oy on myynti- ja markkinointiyritys, jonka toimialoihin kuuluvat Autotuotteet, Sähkötyökalut, Turvatekniikka ja Lämpötekniikka. Suomen lisäksi yrityksellä on toimintaa Baltian markkinoilla. Robert Bosch -tuotteet ovat olleet Suomen markkinoilla jo sadan vuoden ajan. www.bosch.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs