Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Kauppa » Ahtaajien lakko haittaa teknistä kauppaa

Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Ahtaajien lakko haittaa teknistä kauppaa

Julkaistu: 04.03.2010 klo 18:49
Julkaisija: Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistys

Ahtaajien lakon jatkuminen vaikuttaa teknisessä kaupassa ensin kemikaalikauppaan.

Ahtaajien lakon jatkuminen vaikuttaa teknisessä kaupassa ensin kemikaalikauppaan. Kemikaalien jakelijat ja maahantuojat toimittavat kemikaaleja esimerkiksi metsäteollisuudelle.

-  Ahtaajalakko hidastaa kemikaalituontia, metsäteollisuuden toiminta hankaloituu ja käy ajan myötä mahdottomaksi, Teknisen Kaupan ja Palveluiden yhdistyksen toimitusjohtaja Markku Uitto sanoo.

 

Metsäteollisuus on jo päättänyt tuotannon alasajosta, joten kemikaalien kysyntä on tältä osin jo pysähtynyt. Teknisen kaupan yritykset hankkivat myös omiin prosesseihinsa  tuotantotarvikkeita ja –materiaaleja – kuten sähkötarvikkeita ja pakkausalan tarvikkeita – , joiden toimitukset nyt häiriintyvät aivan samoin kuin kaupan välittämien tuotteidenkin kuljetukset.

 

Teknisen kaupan yhdistykset toimittavat myös monenlaisia prosessiteollisuudessa käytettäviä koneita, laitteita ja komponentteja, joista osa on välttämättömiä prosessien toimivuudelle. Näin ollen isonkin tuotantolaitoksen toiminta voi häiriintyä lakon ja sen aiheuttaman komponenttien heikentyneen saatavuuden vuoksi.

 

Lakko tuntuu pian myös muussa metsäteollisuutta samoin kuin muuta prosessiteollisuutta palvelevassa teknisessä kaupassa. Osalla teknisen kaupan yrityksistä on varastoa Suomessa, osalla ei. Näin ollen sellaiset toimijat, joiden varasto on Suomen ulkopuolella, joutuvat hankalampaan asemaan.

 

Terästeollisuudessa tilanne vaihtelee yrityksittäin. Esimerkiksi Rautaruukilla on oma satama, minkä ansiosta se voi toimittaa omia tuotteitaan asiakkailleen lakonkin aikana.

 

- Ongelmallisinta on se, että lakon myötä Suomi osoittautuu epävarmaksi tuotantopaikaksi. Jos tuotanto siirretään väliaikaisesti Suomen ulkopuolelle, se voi jäädä sinne myös pysyvästi, Uitto huomauttaa.

 

 

Lisätietoja Markku Uitto, puh. 0400 407 870


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs