Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Tekevässä sukelletaan pintaa syvemmälle

Lahden Messut

Tekevässä sukelletaan pintaa syvemmälle

Tiedote.
Julkaistu: 29.10.2014 klo 09:13
Julkaisija: Lahden Messut

Tulevana viikonloppuna järjestettävä Kätevä-Tekevä-Lukeva –tapahtumakolmikko tarjoaa entistä laajemmin uutta näkemistä, tekemistä ja kokemista. Perinteisenkädentaitotapahtuma Kätevän ja lukemiseen keskittyvän Lukevan rinnalla toteutettavassa Tekevässä messuvieraat pääsevät tutustumaan monipuolisesti erilaisiin harrasteisiin. Luvassa on mm. tankotanssia, sukelluskokeilua, pesäpalloa ja lennokin lennätystä. Elämyksellinen tapahtumakokonaisuus täydentyy tänä vuonna myös neljännellä osiolla, Kansainvälisillä Kivi- ja korumessuilla. Kätevä-Tekevä-Lukeva –messut järjestetään Lahden Messukeskuksessa 1.-2. marraskuuta.

Tekevä-messuhallissa pääsee kirjaimellisesti pintaa syvemmälle halliin rakennettavassa uima-altaassa. Ammattilaisten opastuksella kuka tahansa voi kokeilla hengittämistä veden alla ja tutustua laitesukeltamisen saloihin. Altaassa esitellään myös Havaijilta alkunsa saatua surffauksen kantamuotoa, stand up paddlingiä eli ”suppailua”. 85-vuotisjuhlavuottaan juhliva Lahden Mailaveikot ry. tuo osastolleen lyöntiverkon ja pesäpallovälineet kaikkien testattavaksi. Tapahtuman yhteydessä järjestetään jälleen viime vuonna suurta kiinnostusta herättäneet Nukkekoti- ja nukkemessut, ja keräilyharrastajille tarjotaan mahdollisuus omien vanhojen lelujen arviointiin. Radio-ohjattavien autojen Lahti Touring Car Challenge –kilpailu kerää Suomen radio-ohjattavien rata-autojen kärkikuljettajat kilpailemaan keskenään.

Kätevä kokoaa perinteisesti yhteen käsityöyrittäjät ja kädentaidoista kiinnostuneen messuyleisön. Kattavan käsityö- ja askartelutuotetarjonnan lisäksi nähtävää, koettavaa ja uusia ideoita tarjotaan erilaisissa työnäytöksissä ja työpajoissa. Koulutuskeskus Salpauksen monipuolista osaamista esittelevän Sykli -muotinäytöksen ohella näyttävää ohjelmaa Kätevään tuovat Hollo & Martta –kansantanssifestivaalin kansainväliset vieraat suositussa kansantanssikonsertissaan. Kätevä-messujen uutuusteema esittelee tänä vuonna kädentaitoja keittiössä. Kätevän rinnalla järjestettävä lukemisen osio Lukeva kokoaa mielenkiintoisen kattauksen ajankohtaisia kirjailijavieraita ja syksyn kirjauutuuksia. Kirjailijavieraiden lisäksi tapahtumassa saadaan nauttia myös teatterista ja runoista. Messukeskuksen aulassa tarjotaan messuvieraille katsaus 80-vuotiseen lahtelaiseen messuhistoriaan kuvanäyttelyn muodossa.

 

Ilmaiset bussikuljetukset

Kätevä-Tekevä-Lukeva -messuvieraille on tarjolla ilmainen bussikuljetus Lahden Messukeskukseen Lahden rautatieasemalta (Mannerheimintien pysäkki aseman edessä) ja Hotelli Seurahuoneen edestä.

Kätevä-Tekevä-Lukeva Lahden Messukeskuksessa 1.-2. marraskuuta 2014.
Avoinna lauantaina klo 10-17, sunnuntaina klo 10-16.
Messuvieraat pääsevät kaikkiin tapahtumiin yhdellä sisäänpääsylipulla.

Lisätiedot ja aikataulut:
www.lahdenmessut.fi

Lahden Messut Oy
Anne Koskinen
p. 040 581 0722
anne.koskinen@lahdenmessut.fi

Liitetiedostot

Lahden Messut Oy tunnetaan korkealaatuisista ammatti- ja erikoismessuistaan. Toiminnan oleellisena osana ovat myös näytteilleasettajille tarjottavat suunnittelu- ja rakennuspalvelut sekä messukalusteiden ja -tarvikkeiden vuokraus. Lahden Messut toimii yhteistyökumppanina ja teknisenä toteuttajana erilaisissa messuissa ja tapahtumissa. Uudistuneen Lahden Messukeskuksen tilojen vuokraus näyttelyille, messuille, seminaareihin, yritystilaisuuksiin, kokouksiin ja konsertteihin on tärkeä osa Lahden Messujen palvelutoimintaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs