Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Paikallinen osaaminen esillä Heurekan joulumyyjäisissä 28.11.

Heureka, suomalainen tiedekeskus

Paikallinen osaaminen esillä Heurekan joulumyyjäisissä 28.11.

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2013 klo 09:28
Julkaisija: Heureka, suomalainen tiedekeskus

Heurekassa järjestetään ensimmäisen kerran tiedekeskuksen lähes 25-vuotisen olemassaolon historiassa joulumyyjäiset torstaina 28.11. Tieteen popularisoinnin ja siihen liittyvän oivaltamisen ilon lisäksi Heureka haluaa tarjota lähialueen asukkaille luontevan paikan yhdessäoloon ja oman alueen osaamisen esittelyyn. Joulumyyjäisissä tuotteitaan ja osaamistaan esittelee 25 lähialueen yhdistystä, pienyrittäjää tai innokasta harrastajaa. Myyjäispöydät notkuvat jouluisia ompelu- ja neuletöitä, koristeita, keramiikkaa, kudonnaisia, koruja ja herkkuja. Myyjäiset ovat oivallinen tapa kannattaa paikallisia kädentaitajia ja hankkia läheisille uniikkeja joululahjoja.

Joulumyyjäiset ovat avoinna Heurekan aulassa pääsymaksuttomalla alueella torstai-iltapäivänä 28.11. klo 15-19. Näyttelyalueelle ja planetaarioon normaalit hinnat.

Kädentaidot ovat luoneet perustan myöhemmälle teknologiselle kehitykselle. Ne ovat myös monipuolinen yhdessäolon ja välittämisen muoto. Kädentaitojen kirjossa on varaa valita ja kokeilla erilaisia tekniikoita ja työtapoja, astua jopa pois omalta mukavuusalueeltaan. Kädentaidot edistävät monipuolisesti mielen hyvinvointia, antavat onnistumisen ja itsensä ylittämisen elämyksiä.

Heurekassa on esillä maailman ensimmäinen tiedekeskusnäyttely mielenterveydestä, Heureka tulee hulluksi.  Näyttelyn tavoitteena on murtaa mielenterveyden häiriöihin liittyviä ennakkoluuloja ja rohkaista ihmisiä pitämään huolta omasta mielenterveydestään ja hyvinvoinnistaan. Näyttelyllä ja siihen liittyvillä tapahtumilla Heureka haluaa avata julkisen keskustelun mielenterveydestä niin yksilöä kuin koko kansaakin koskettavana asiana.

Lisätiedot:

Oppimispäällikkö Jutta Kujasalo, Heureka, Puh. 040 9015 280, jutta.kujasalo@heureka.fi

Tiedekeskus Heureka on elävä näyttelykeskus kaikenikäisille. Heurekassa tutustutaan tieteeseen ja teknologiaan hauskalla tavalla itse tehden ja kokeillen. Päänäyttelyn lisäksi esillä on aina myös vaihtuvia näyttelyitä eri aiheista. Kesäisin on avoinna ulkonäyttelyalue Tiedepuisto Galilei. Vuorovaikutteisten näyttelyiden ohella kävijät voivat kokea huikeita elämyksiä Heurekan planetaariossa, jossa esitetään pääasiassa tähtitiedeaiheisia planetaarioelokuvia. Kaikki Heurekassa toimii suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä osin myös venäjäksi ja viroksi. Vantaan Tikkurilassa sijaitseva Heureka avasi ovet yleisölle jo vuonna 1989, ja on nykyään avoinna ympäri vuoden. Kävijöitä on vuosittain keskimäärin lähes 300 000. Heureka on yksi Suomen suosituimmista vapaa-ajan keskuksista. Lisätietoja: www.heureka.fi

Tietoja Ecsitesta:
Ecsite on tieteeseen liittyvän tiedottamisen ammattilaisia yhdistävä Euroopan tiedekeskusten ja museoiden verkosto, johon kuuluu 400 laitosta 50 maassa. Yli 20 vuotta sitten perustettu Ecsite yhdistää jäsenlaitoksia projektien ja aktiviteettien avulla ja helpottaa ajankohtaisiin aiheisiin liittyvien ideoiden ja parhaiden käytäntöjen vaihtamista. www.ecsite.eu

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs