Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Käsityöt ja askartelu » Kevätmarkkinat Lappeenrannan kauppatorilla torstaina 9. ja perjantaina 10. huhtikuuta, kirpputorikausi alkaa sunnuntaina

Lappeenrannan kaupunki

Kevätmarkkinat Lappeenrannan kauppatorilla torstaina 9. ja perjantaina 10. huhtikuuta, kirpputorikausi alkaa sunnuntaina

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2015 klo 09:15
Julkaisija: Lappeenrannan kaupunki

Lappeenrannan kauppatorilla järjestetään perinteiset kevätmarkkinat torstaina 9.4. klo 7–18 ja perjantaina 10.4. klo 7–17. Markkinoiden jälkeisenä sunnuntaina pyörähtävät käyntiin sunnuntaikirpputorit. Kirpputorin myyntipaikkojen jakokäytäntö on muuttunut: paikan voi lunastaa kirpputoriaamuna seitsemästä alkaen. 

Kevätmarkkinoille saapuu noin 150 kauppiasta. Markkina-alueena on kauppatori ja kahvikioskien ja Oksasenkadun välissä sijaitseva pysäköintialue. Oksasenkatu/parkkipaikan läpi ohjattu liikennöinti on suljettu ke 8.4. klo 11.30 - pe 10.4. klo 19.00.

Torivalvoja Seppo Puumalainen kertoo, että myytävät tuotteet ovat pääsääntöisesti vakiintuneita markkinatuotteita, mutta elintarvikkeiden tarjontaa, esimerkiksi valmisruokatarjontaa, on enemmin kuin aikaisemmin, ja elintarvikkeiden tuotevalikoima on aiempaa laajempi. 


‒ Torikauppiaiden joukossa on vanhoja tuttuja Lappeenrannan kävijöitä. Kaukaisimmat myyjät tulevat Virosta ja Ranskasta. 

Lappeenrannan kauppatorin sunnuntaikirppikset pyörähtävät käyntiin kevätmarkkinoiden jälkeisenä sunnuntaina 12.4, ja jatkuvat yli kesäkauden aina 22. ja 23. lokakuuta järjestettäviin syysmarkkinoihin asti. Juhannussunnuntaina ja maalaismarkkinaviikonloppuna kirppiksiä ei järjestetä. 

Seppo Puumalainen muistuttaa, että myyntipaikkojen jakokäytäntö on muuttunut. 

– Kaupungin torivalvoja myy myyntipaikkoja aamuseitsemästä alkaen, ja myyjä voi sijoittautua torille vasta lunastettuaan itselleen ruudun. Uuden käytännön mukaan kirppismyyjät valitsevat tulojärjestyksessään mieleisensä numeroidun ruudun torivalvojan paikkakartasta. Aiemmin myyjät ovat sijoittautuneet torille omin päin vapaana oleville paikoille, ja torivalvoja on kerännyt maksut vasta myynnin jo alettua, Puumalainen selvittää. 

Myyntipaikka maksaa entiseen tapaan kymmenen euroa, mutta nyt voi ostaa myös puolikkaan ruudun viidellä eurolla. 

Myös talvikaudella kauppatorilla voi pitää kirppistä sunnuntaisin, mutta myyntipaikka on silloin lunastettava avoinna olevasta kahvikioskista. Sunnuntaikirppikset on tarkoitettu kotitalouksille ja yksityisille ihmisille, jotka myyvät itselleen tarpeettomaksi jääneitä tavaroita. 

LISÄTIETOJA 

Torivalvoja Seppo Puumalainen
0400 658 291
seppo.puumalainen@lappeenranta.fi

Liitetiedostot

Lappeenranta on kansainvälinen yliopisto- ja matkailukaupunki logistisesti merkittävällä alueella Kaakkois-Suomessa, EU:n ja Venäjän rajalla. Lappeenrannan teknillinen yliopisto (LUT), innovatiivinen toimintaympäristö, osaava työvoima ja hyvät verkostot helpottavat kansainvälisen liiketoiminnan aloittamista ja laajentamista noin 73 000 asukkaan kaupungissa. Lappeenrannan saavutettavuus on erinomainen kansainvälisen lentokentän ansiosta. Saimaan rannalla sijaitsevassa kaupungissa arvostetaan ympäristön puhtautta ja asuinalueiden viihtyisyyttä. www.lappeenranta.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs