Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Suomen avaruusteollisuus luo kasvua myös muille teollisuudenaloille

Teknologiateollisuus ry

Suomen avaruusteollisuus luo kasvua myös muille teollisuudenaloille

Tiedote.
Julkaistu: 06.04.2016 klo 14:11
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Avaruusteollisuudella on Suomessa yli 30 vuoden historia. Suomessa on korkeaa osaamista erityisesti avaruussatelliittien elektroniikkaan, ohjelmistoihin, rakenteisiin, tietojärjestelmiin ja tietoliikennetekniikkaan liittyen. Suomalainen avaruusteollisuus on toimittanut tuotteitaan yli 40 satelliittiohjelmaan. Avaruusteollisuus on globaalisti kasvava toimiala, joka on Euroopassa kasvanut tasaisesti viimeisen 10 vuoden aikana.

Avaruusteollisuus luo kasvua ja avaa uusia mahdollisuuksia tuote- sekä palvelukehitykselle myös muilla teollisuudenaloilla. Tekesin vuonna 2015 toteuttaman yrityskyselyn alustavien tulosten mukaan noin neljäsosa kyselyyn vastanneesta yli 800 suomalaisesta yrityksestä hyödyntää tuotteissaan, palveluissaan ja prosesseissaan avaruusteknologiaa ja sen tarjoamia mahdollisuuksia. Myös useissa eurooppalaisissa tutkimuksissa on havaittu, että investoinnit avaruusteollisuuteen palautuvat yhteiskuntaan keskimäärin 3-5 -kertaisina. (lähde: OECD Space Economy at Glance 2014).

"Siten onkin huomionarvoista, että Suomen kansalliset investoinnit avaruusteknologiaan ovat erittäin maltillisia esimerkiksi muihin pohjoismaihin verrattuna niin absoluuttisesti kuin kansatalouden kokoon suhteutettuna", toteaa Harri Lähti, PIA:n avaruustoiminnan johtaja. "Suomen avaruusteollisuus toivookin tasavertaisia kilpailun lähtökohtia muihin Euroopan maihin verrattuna. Kansallisella rahoituksella ja asiakkuudella on merkittävä rooli avaruusteknologian hyödyntäjänä ja viennin mahdollistajana."

Suomalainen avaruusteollisuus esittäytyy Euroopan Avaruusjärjestön ESA:n uudelle pääjohtajalle Johann-Dietrich Wörnerille hänen Suomen vierailunsa aikana Aalto-yliopistolla ”Space of Stage” -tapahtumassa 7.4.2016.

Lisätietoja:
Harri Lähti, PIA:n avaruustoiminnan johtaja, RUAG Space Finland Oy Ab, 040 184 4354
Pääsihteeri Tuija Karanko, 040 559 8986, tuija.karanko@techind.fi

Suomen Puolustus- ja Ilmailuteollisuusyhdistys PIA ry on Suomessa toimivan puolustus-, ilmailu-, avaruus- ja turvallisuusteollisuuden etujärjestö. Se toimii Teknologiateollisuus ry:ssä toimialayhdistyksenä ja sillä on noin 100 jäsenyritystä. PIA on perustettu 1994. www.puolustusteollisuus.fi

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan noin 280 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs