Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Finnairin lentäjät järjestäytyvät Akavaan

Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Finnairin lentäjät järjestäytyvät Akavaan

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2013 klo 10:00
Julkaisija: Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTY ry

Finnairin lentäjien yhdistys Suomen Liikennelentäjäliitto SLL järjestäytyy Akavaan edunvalvontajärjestö Yksityisalojen Esimiehet ja Asiantuntijat YTYn kautta.

Lentäjien edunvalvonta on perinteisesti ollut yrityskohtaista. Työehtosopimukset tehdään jatkossakin yritystasolla, mutta lentäjät hakevat yhteisellä edunvalvonnalla laajempaa kansallista yhteistyötä eri yhtiöiden lentäjien välille.

– Monet lentäjien työhön vaikuttavat säädökset, kuten työ- ja lepoajat, perustuvat asetuksiin ja lainsäädäntöön. Näiden syntyyn on myös lentäjien tärkeää päästä vaikuttamaan. Isompi organisaatio ja lentäjien syvenevä yhteistyö tuovat siihen enemmän mahdollisuuksia, sanoo Suomen Liikennelentäjien puheenjohtaja Sami Rolig.

Jo vuonna 1949 perustettu SLL on 750 jäsenellään suurin suomalaisista liikennelentäjäliitoista. Aiemmin YTYyn ovat jo liittyneet Flybe Airline Pilot Association, Liikelentäjät ry ja Norwegian Air Shuttle Pilots’ Association Finland NASPA. Nyt YTYyn kuuluu lähes 90 prosenttia suomalaisista liikennelentäjistä.

Lentäjät olivat vuosikausia irrallaan keskusjärjestöistä eli niin sanottuja villisti järjestäytyneitä. Akava tarjoaa lentäjille vahvan tuen yhteiskunnallisessa, lentoliikenteeseen liittyvässä edunvalvonnassa.

– Kun näin hyvin edunvalvontaansa hoitanut ammattiryhmä kokee tarpeen syventää järjestäytymistään, on se merkki myös järjestäytymättömille palkansaajille. 2020-luvun työelämä ei ole vielä valmis – ammattiliittoon liittyminen on fiksu liike, toteaa Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder.

YTY on asemaan perustuva edunvalvoja esimiehille ja asiantuntijoille.

– Suomalaisen lentäjätyön ja lentoliikenteen edellytysten turvaaminen on kansallisesti tärkeää. Lentäjien työehtojen ongelmissa on yhteneväisyyksiä muihin esimiesten ja asiantuntijoiden kohtaamiin ongelmiin. Tällaisia nousevia uhkakuvia ovat esimerkiksi nollasopimukset ja pakkoyrittäjyys. Lentäjien työehtojen pitää jatkossakin määräytyä työehtosopimusten perusteella, sanoo YTYn toiminnanjohtaja Jaakko Kiiski.

 

Lisätietoja:

Suomen Liikennelentäjäliiton puheenjohtaja Sami Rolig, puh. 040 351 5516
Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, puh. 0400 609 717
YTYn toiminnanjohtaja Jaakko Kiiski, puh. 0400 442 055

YTY on yksityissektorilla työskentelevien esimiesten ja asiantuntijoiden akavalainen edunvalvontajärjestö. YTYssä on yli 10000 jäsentä mm. teknologiateollisuudesta sekä finanssi-, urheilu- ja ilmailualalta.
http://yty.fi/

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs