Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Ilmailu » Airpro tuo uutta teknologiaa Helsinki-Vantaalle: Lentokoneet siirtyvät nyt sähköllä!

Airpro Oy

Airpro tuo uutta teknologiaa Helsinki-Vantaalle: Lentokoneet siirtyvät nyt sähköllä!

Tiedote.
Julkaistu: 02.09.2016 klo 14:56
Julkaisija: Airpro Oy

Sähkökäyttöisen maahuolintakaluston käyttö Helsinki-Vantaan lentoasemalla laajenee, kun maa- ja matkustajapalveluita tarjoava Airpro on ottanut käyttöön maailman ensimmäiset sähkökäyttöiset lentokoneiden työntötraktorit. Uuden teknologian kalusto edustaa kestävän kehityksen ratkaisuja lentoliikenteen palveluissa.

Airpro on vuoden 2016 aikana uudistanut Helsinki-Vantaan lentoaseman maahuolintakalustoa uuden teknologian työntötraktoreilla.

Uusia, lentokoneiden siirtämiseen asematasolla käytettäviä pushback-työntötraktoreita on operaatioissa nyt kaikkiaan viisi. Kalmar Motorin valmistamista pushbackeista neljä on täysin sähkökäyttöisiä ja viides, uusin työntötraktori on hybridimalli, joka hyödyntää käyttövoimanaan sähköä ja tarvittaessa diesel-polttoainetta lataukseen.

”Nopeampi voimantuotanto ja energiatehokkuus nostavat uusien työntötraktoreidemme kustannustehokkuuden kokonaan seuraavalle tasolle. Käyttö- ja huoltokustannukset ovat selkeästi aiempaa pienemmät, samoin päästöt ja melu ja tätä kautta myös maapalvelutoimintamme ympäristövaikutukset. Verrattuna dieseltraktoreihin, uusien sähkö- ja hybriditraktoreiden kulutus ja hiilidioksidipäästöt ovat vain kymmenesosa aiemmasta”, toteaa Airpron toimitusjohtaja Janne Hattula.

Uudet työntötraktorit ovat toimintakyvyltään perinteisten pushbackien veroisia ja soveltuvat siirtämään keskipitkän matkojen matkustajakoneita, hybridimalli myös laajarunkokoneita.

”Esimerkiksi Helsinki-Vantaan uusin lentokonetyyppi, Airbusin A350-laajarunkokone, olisi helppo työnnettävä myös täydessä lastissa”, Hattula sanoo.

Uudet pushbackit ovat edelläkävijyyttä Helsinki-Vantaalla ja edustavat kestävään kehitykseen tähtääviä ratkaisuja lentoliikenteen palveluissa.

Lisätietoja:
Airpro
Janne Hattula
Toimitusjohtaja
puh. 020 708 2550

Kuva on tarkoitettu mediakäyttöön. Lähde mainittava: Airpro Oy.

Liitetiedostot

Airpro tarjoaa maa- ja matkustajapalveluita lentoasemilla ympäri Suomen. Asiakkaitamme ovat lentoyhtiöt ja lentoasemat, joiden matkustajille tarjoamme asiantuntevaa ja kokonaisvaltaista palvelua. Palveluksessamme on 1400 osaavaa, palvelualan ammattilaista, joista olemme ylpeitä. Vuonna 1994 perustettu Airpro on osa Finavia-konsernia.

www.airpro.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs