Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Seitsemäsluokkalaiset pelastamaan Itämerta

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Seitsemäsluokkalaiset pelastamaan Itämerta

Kutsu.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 08:30
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Eurajoen yhteiskoulu lanseeraavat ”Itämeren pelastajat” eli ”Baltic Sea Savers” kampanjan Eurajoella huomenna perjantaina 23.9. Median edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

”Itämeren pelastajat” aktivoi kaikkia yli 13-vuotiaita omalla toiminnallaan suojelemaan Itämerta. Viranomaiset ovat tehneet paljon työtä Itämeren suojelemiseksi. Paikallistasolla on tarve aktivoitua käytännön toimiin meren pelastamiseksi.

Eurajoen yhteiskoulu on vastannut Rauman koulutoimen haasteeseen osallistua mereen pelastamiseksi.

− Koulumme on aktiivisesti mukana Itämeren suojelua edistävissä yhteisöissä, kuten Koulujemme lähivedet, Puhdas Itämeri ja TVO-vesipäivät, joten meille oli itsestäänselvää lähteä mukaan Baltic Sea Savers -kampanjaan, kertoo Eurajoen yhteiskoulun matemaattisten aineiden lehtori Karoliina Saurio.

Eurajoen yhteiskoulun seitsemäsluokkalaiset osallistuvat toiminnalliseen kokonaisuuteen useilla eri oppitunneilla, äidinkielessä, kemiassa ja kuvaamataidossa. He pohtivat Eurajoen merkitystä omassa elämässä, keräävät tietoa jokiveden laadusta ja analysoivat miten se vaikuttaa Itämeren laatuun. Tarkoituksena on kerätä roskia joen rannoilta ja tehdä niistä taideteoksia osana kampanjaa. Aktivoivana elementtinä on sosiaalisessa mediassa toteuttava taidekilpailu, joka haastaa pohtimaan kuka tai mikä on ”Itämeren pelastaja”.

− Baltic Sea Saversissa tavoitteena on lisätä tavallisten kansalaisten ja erityisesti nuorten tietoisuutta Itämeren ongelmista, kertoo projektin viestintäpäällikkö Minna Keinänen-Toivola. Kilpailuun osallistutaan itse tehdyllä Itämeren pelastajaa kuvaavalla työllä. Kilpailutyö julkaistaan sosiaalisessa mediassa Facebookissa, Instagramissa tai Twitterissä. Baltic Sea Savers -taidekampanja toteutetaan Suomessa, Ruotsissa, Ahvenanmaalla, Virossa ja Latviassa 12.9. - 13.11.2016 välisenä aikana ja se on avoin kaikille 13 vuotta täyttäneille.

Työn julkaisussa tulee käyttää hashtagia #BSS sekä hashtagia #BSSFI, #BSSÅL, #BSSSE, #BSSEE tai #BSSLV osallistumismaasta riippuen. Osallistujan tulee lisäksi lyhyesti selittää, mitä hänen työnsä kuvastaa ja miksi juuri se on Itämeren pelastaja. Voittaja valitaan julkisella äänestyksellä sekä kampanjajärjestäjän toimesta.

Kilpailun säännöt: http://web.samk.fi/public/viestinta/esitteet/Competitionrules_BSS_suomi.pdf

Suomessa kampanja lanseerataan Eurajoen yhteiskoulun auditoriossa Koulutie 2, Eurajoki 23.9.2016 klo 8.30 alkaen. 

 

Tietoa WATERCHAIN-projektista

Central Baltic WATERCHAIN -hankkeen tavoitteena on vähentää vaarallisten aineiden sekä ravinteiden virtauksen määrää Itämereen sekä lisätä tietoisuutta omien valintojen vaikutuksista Itämeren tilaan. Tutkimusta toteutetaan pilottivesistöalueilla Suomessa, Ruotsissa, Ahvenanmaalla, Virossa ja Latviassa. Pilottivesialueita Suomessa ovat Eurajoki ja Aurajoki.

Central Baltic WATERCHAINin Internet-sivut: http://waterchain.samk.fi  

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs