Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » Kehotietoisuus auttaa lasta rentoutumaan ja ymmärtämään itseään ja muita

Satakunnan ammattikorkeakoulu

Kehotietoisuus auttaa lasta rentoutumaan ja ymmärtämään itseään ja muita

Tiedote.
Julkaistu: 14.09.2016 klo 13:58
Julkaisija: Satakunnan ammattikorkeakoulu

Satakunnassa kehitetty SomeBody®-menetelmä edistää tunne- ja vuorovaikutustaitoja kehotietoisuutta hyväksi käyttäen. Toiminnassa tarkastellaan ohjatusti omaa kehoa, ajatuksia ja tunteita.

Ulvilan kaupungin koulukuraattori Maarit Koskella on kokemusta menetelmästä niin alakouluikäisille kuin eskarilaisillekin. Koski on vetänyt SomeBody-ryhmiä ja koko luokalle pidettyjä SomeBody-tunteja. Menetelmää voi hänen mukaansa hyödyntää yksilötyössäkin.

– Oppilaat ovat huomanneet, että välitunnilla sattuu ja tapahtuu paljon vähemmän, kun sinne mennään rentoutuneena eikä ylikierroksilla. Oppilaat ovat valtavan viisaita, he osaavat itsekin ehdottaa pientä rentoutumishetkeä tunnin lopuksi ja keskelle tuntiakin. Maarit Koski kertoo huomanneensa SomeBody-menetelmän hyödyt työssään – oppilaiden on helpompi kohdata arjessa epämiellyttäviä tunteita, kun he oppivat rentoutumaan sekä tunnistamaan tunteitaan.

SomeBody®-menetelmä

SomeBody-toiminnassa tehdään toiminnallisia harjoituksia esimerkiksi kehon asentoon, hengitykseen, minäkuvaan, tunteisiin, kosketukseen tai rentoutumiseen liittyen. Harjoitusten tekeminen vaikka luokkahuoneessa onnistuu mainiosti.

SomeBody-hankkeessa on koulutettu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisia menetelmän käyttöön. Pilottiryhmiä on ollut useissa eri toimintaympäristössä, eri ikäisten lasten ja nuorten kanssa. Matkalla on menetelmään kehitetty myös omat mittarit. Sen vaikuttavuutta mitataan ennen kaikkea osallistujan itse tekemillä arvioinneilla.

Kaikille avoin maksuton seminaari perjantaina 16.9. Porissa

SomeBody® lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäjänä -seminaarissa paneudutaan SomeBodyyn työmenetelmänä, tehdään harjoitteita ja kuullaan, miten menetelmä soveltuu eri kohderyhmille.

Aamupäivän osuudessa LitT, psykoterapeutti, tanssi-liiketerapeutti Maarit Ylönen kertoo kehollisten menetelmien käytön mahdollisuuksista lasten ja nuorten kanssa.

Seminaarin esite: http://web.samk.fi/public/viestinta/Esitteet/SomeBody_160916.pdf

Taustaa

SomeBodyssä yhdistyy psykofyysisen fysioterapian ja psykososiaalisen ohjaustyön menetelmiä. Sen perusidea on synnytetty Satakunnan ammattikorkeakoulussa ja SomeBody on SAMKin vuonna 2013 rekisteröimä tavaramerkki.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on rahoittanut menetelmän kehittämistä keväästä 2015 saakka. Hankkeen tavoitteena on ollut tuottaa valmis ja vaikuttava SomeBody-menetelmä lasten ja nuorten terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.

Yhteistyökumppaneina kehitystyössä ovat olleet Friitalan koulu, DIAK, Kuninkaanhaan koulu, Lastensuojelulaitos Eemeli, Porin kaupungin kuraattorit (WinNova) ja Sataedu.

  

LISÄTIETOJA

Satakunnan ammattikorkeakoulu
Marjo Keckman, TtM
044 710 3866, marjo.keckman@samk.fi

Ulvilan kaupunki
Maarit Koski, kuraattori
040 532 8874, maarit.koski@ulvila.fi

SomeBody®-hanke 1.3.2015–31.10.2017

Lisätietoja harjoituksista: somebody.samk.fi

 

 

Satakunnan ammattikorkeakoulu (SAMK) on 6000 opiskelijan ja yli 400 asiantuntijan monialainen, kansainvälisesti suuntautunut korkeakoulu. Toimimme Porissa, Raumalla, Huittisissa ja Kankaanpäässä.

SAMKissa voi suorittaa AMK-tutkintoja ja ylempiä AMK-tunkintoja neljällä eri osaamisalueella: hyvinvointi ja terveys, palveluliiketoiminta, logistiikka ja meriteknologia sekä teknologia

Tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoimintaa harjoitetaan osaamisalueilla, ja se kuuluu olennaisena osana kaikkiin tutkintoihin.

Kuvia SAMKista (vapaa käyttöoikeus). Kotisivut samk.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs