Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hanketiedotteet » HAMK asiantuntijana Turkin rauta- ja terästeollisuuden kemikaaliturvallisuuden kehittämisessä

Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

HAMK asiantuntijana Turkin rauta- ja terästeollisuuden kemikaaliturvallisuuden kehittämisessä

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 12:48
Julkaisija: Hämeen ammattikorkeakoulu HAMK

Hämeen ammattikorkeakoulu (HAMK) on mukana kehittämässä Turkin kemikaaliturvallisuutta kaksivuotisen EU:n Erasmus+ -rahoitteisen hankkeen avulla.

Tavoitteena on kehittää koulutuspaketteja ammattilaisille, jotka toimivat kemikaaliturvallisuuden, ympäristö-, terveys-, pelastustoimen ja kriisinhallinnan erityistehtävissä Turkin rauta- ja terästeollisuuden alalla. Koulutusmoduulit tullaan sijoittamaan Karabükin yliopiston toteuttamien pilottien yhteydessä verkkoon, jolloin ne ovat yleisesti käytössä.

– Laaja-alaisessa ja poikkitieteellisessä hankekokonaisuudessa HAMK keskittyy ympäristö- ja terveysriskien analysointiin ja onnettomuustutkinnan menetelmiin, kuvaa tekniikan yliopettaja Kalle Rajantie.

Kuluvan kevään aikana hankkeen toimijat ovat tahoillaan tehneet koulutustarpeen kartoituksen, jonka perusteella koulutusmoduulien nimikkeet ja sisällöt tullaan kokoamaan. HAMKin tekemään kartoitukseen osallistui 25 rakennustekniikan monimuoto-opiskelijaa, jotka edustavat monipuolisesti työelämää.

Hankkeessa on mukana FUAS-liittoumaan kuuluva Lahden ammattikorkeakoulu sekä kolme tahoa Turkista ja asiantuntijayritykset Espanjasta ja Portugalista. Hankkeen myötä HAMK saa käyttöönsä vertailukelpoista opetusmateriaalia teemaan liittyvistä aiheista.

Taustalla on Turkin pyrkimys EU-jäsenyyteen. Hankkeen myötä Turkkiin saadaan levitettyä tietoa EU-maissa käytössä olevista kemikaaliriskien hallinnan käytänteistä ja direktiivien (esimerkiksi Seveso ja REACH) tulkinnasta ja soveltamisesta.

Hankkeen toimijat vierailevat HAMKin Ohutlevykeskuksessa 31.5.2016 klo 10–12. Tiedotusvälineiden edustajat ovat tervetulleita tilaisuuteen.

Hankkeen nimi on Forming the Competency Based Education Modules for Chemical Accident Prevention, Preparedness and Response (ChemiPPR). Verkkosivut löytyvät osoitteesta   http://www.chemiPPR.org  ja http://www.chemiPPR.eu. Hanketta hallinnoiKarabuk Provincial Disaster & Emergency Directorate, Turkey.

Lisätiedot:

Kalle Rajantie, tekniikan yliopettaja, kalle.rajantie@hamk.fi, p. 040 749 1209

Lassi Martikainen, yksikön johtaja, lassi.martikainen@hamk.fi, p. 040 822 1734

Tiedotus / Hämeen ammattikorkeakoulu ja Hämeen ammatti-instituutti
Visamäentie 35 A, PL 230
13101 Hämeenlinna
sp. tiedotus@hamk.fi, p. (03) 6461 (vaihde)

www.hamk.fi

HAMK kuuluu ammattikorkeakoulujen strategiseen FUAS-liittoumaan yhdessä LAMKin ja Laurean kanssa.

www.fuas.fi

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs