Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Ympäristöministerit päättivät kolmen kemikaali- ja jätesopimuksen yhteistyön vahvistamisesta

Ympäristöministeriö

Ympäristöministerit päättivät kolmen kemikaali- ja jätesopimuksen yhteistyön vahvistamisesta

Julkaistu: 24.02.2010 klo 11:43
Julkaisija: Ympäristöministeriö

Indonesiaan kokoontuneet maailman ympäristöministerit ovat päättäneet vahvistaa kolmen kansainvälisen kemikaali- ja jätesopimuksen yhteistyötä. Ympäristöhallinnon kehittämisen kannalta kyse on historiallisesta tapahtumasta.

Indonesiaan kokoontuneet maailman ympäristöministerit ovat päättäneet vahvistaa kolmen kansainvälisen kemikaali- ja jätesopimuksen yhteistyötä. Ympäristöhallinnon kehittämisen kannalta kyse on historiallisesta tapahtumasta.

"Kansainvälisessä ympäristöpolitiikassa ongelmia on perinteisesti ratkottu neuvottelemalla uusi sopimus. Ajan kuluessa sopimusten keskinäinen johdonmukaisuus on hävinnyt, tarpeeton byrokratia lisääntynyt ja hallintoon tarvittavat kulut kasvaneet merkittävästi. Nyt käynnistyneellä yhteistyöllä avataan ovi synergian ja koordinaation merkittävään parantamiseen", ympäristöministeri Paula Lehtomäki iloitsee.

Suomi on alusta alkaen ollut vahvasti ajamassa kolmen kemikaalisopimuksen yhdistämistä. Suomen neuvottelijoilla on ollut keskeinen asema niin Euroopan unionin kuin YK:n piirissä. Maailmassa on noin 500 alueellista ja kansainvälistä ympäristösopimistusta. Kemikaali- ja jätesopimusten yhteistyön tiivistäminen on erinomainen esimerkki ja ensimmäinen askel synergiaetujen hyödyntämisestä, voimavarojen kohdentamisesta ja kustannustehokkaasta kansainvälisestä hallinnoinnista.

"Seuraava askel on löytää syntyneelle kokonaisuudelle yksi yhteinen johto. Kansainväliset ja alueelliset ympäristöongelmat ovat valitettavasti kasvussa. Valittavalla johtajalla tulee olemaan painoarvoltaan merkittävä tehtävä osoittaa ongelmakohdat myös rahoittajien suuntaan. On selvää, että rahan tarve ei ole vähenemään päin", Lehtomäki sanoo.

YK:n ympäristöministerit neuvottelevat seuraavat kolme päivää kansainvälisen ympäristöhallinnon kehittämisestä. Tavoitteena on selkeyttää YK:n pirstaloitunutta ympäristöhallintoa. Perjantaina ympäristöministerit keskustelevat epävirallisessa kokouksessa myös ilmastoneuvotteluiden tilanteesta.

Lisätietoja

Neuvotteleva virkamies Kerstin Stendahl, ympäristöministeriö, puh. 050 328 3860, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Erityisavustaja Hanna Ekman, ympäristöministeriö, puh. 0400 873 743, etunimi.sukunimi@ymparisto.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs