Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Viktigaste offentliga tjänsterna vid servicepunkten under ett besök

Valtiovarainministeriö

Viktigaste offentliga tjänsterna vid servicepunkten under ett besök

Pressmeddelande.
Publicerad: 22.09.2014 kl. 08:43
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Ärendehanteringen hos den offentliga förvaltningen underlättas på fem orter då de gemensamma Servicepunkterna testas från och med den 23 september 2014. Vid servicepunkten är det möjligt att under ett besök sköta flera ärenden som annars skulle kräva besök hos flera myndigheter. Försöksorterna är Kiiminki i Uleåborg, S:t Michel, Saarijärvi, Pargas och Pelkosenniemi.

Staten, FPA och kommunerna har redan i dagsläget gemensamma serviceställen, men deras serviceurval har varierat stort. Vid de nya Servicepunkterna tillhandahålls alltid åtminstone FPA:s, Polisens tillståndsförvaltnings, Skatteförvaltningens, magistratens, arbets- och näringsbyråns och kommunens tjänster.

- En person som blir arbetslös kan på samma gång anmäla sig som arbetssökande vid TE-byrån, ansöka om bostadsstöd och arbetslöshetsförmåner från FPA och få ett nytt skattekort från Skatteförvaltningen, säger regeringsrådet Tarja Hyvönen från finansministeriet.

Studeranden kan under ett enda besök till exempel söka om studiestöd från FPA, lämna in en flyttanmälan till magistraten och ansöka om kommunal dagvårdsplats för sitt barn.

Vid Servicepunkterna finns kundterminaler med vilka kunden kan använda digitala tjänster antingen själv eller med stöd från en servicerådgivare.

Olika myndigheters sakkunniga kan vid behov nås med videoförbindelse. Sakkunniga kan till exempel ge anvisningar för ifyllandet av digitala blanketter.

Kundresponsen och andra erfarenheter från försöksorterna påverkar det slutliga utformandet av den rikstäckande servicen. Målet är att Servicepunkterna inleder sin verksamhet i hela landet 2016-2019. På så sätt ska den offentliga förvaltningen kunna producera sin service på ett ekonomiskt sätt och medborgarna få tillgång till dem på ett rimligt avstånd från boendeplatsen. 

Lagen om den gemensamma kundservicen ska enligt planerna stiftas hösten 2015. Finansministeriet svarar för projektet.

Kundservice2014-projektet på finansministeriets webbplats
Servicepunktens signum

Förfrågningar:

Tarja Hyvönen, regeringsråd, tfn 02955 30147
Marko Puttonen, utvecklingschef, tfn 02955 30271

förnamn.efternamn@vm.fi

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs