Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtiovarainministeriö kehottaa Kevaa harkitsemaan uudelleen henkilökuntaluottojen ehtoja

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö kehottaa Kevaa harkitsemaan uudelleen henkilökuntaluottojen ehtoja

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 15:29
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö katsoo, ettei kunnallinen eläkelaitos Keva ole menetellyt lainvastaisesti myöntäessään luottoja henkilökunnalleen.

Ministeriö kuitenkin kehottaa Kevaa harkitsemaan uudelleen henkilökuntaluottojen myöntämisen ehtoja, koska luottojen määrä on kasvanut. Lisäksi kyse on julkisten eläkevarojen sijoittamisesta, joka vaatii erityistä huolellisuutta ja läpinäkyvyyttä.

Valtiovarainministeriö pyysi 18. joulukuuta Kevalta selvitystä sen henkilökuntalainoista. Samana päivänä pyydettiin Finanssivalvonnalta kannanottoa henkilökuntalainojen korkotasosta.

Keva toimitti selvityksensä valtiovarainministeriölle 5. tammikuuta Finanssivalvonta lausuntonsa 9. tammikuuta.

Valtiovarainministeriön arvio Kevan henkilökuntaluotoista
Kevan selvitys
Finanssivalvonnan lausunto
Tiedote 18.12.

Lisätietoja:

Lainsäädäntöneuvos Marja Isomäki, puh. 02955 30414, etunimi.sukunimi@vm.fi

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs