Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtiovarainministeriö hankkii Viestintävirastolta tietoturvapalveluita valtionhallintoon

Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriö hankkii Viestintävirastolta tietoturvapalveluita valtionhallintoon

Tiedote.
Julkaistu: 31.01.2014 klo 13:44
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeriön alaisuuteen toteutetaan valtion ympärivuorokautinen tietoturvatoiminto, jonka tavoitteena on valtion keskeisten toimintojen turvaaminen varmistamalla vakavien sekä laajavaikutteisten tietoturvahäiriöiden hallinta sekä riittävä tieto- ja kyberturvallisuuden tilannekuva. Pääpaino toiminnassa on tietoturvahäiriöiden ennaltaehkäisyssä ja varhaisessa reagoinnissa sekä organisaatioiden tukemisessa vakavissa ja laajoissa tietojenkäsittelyyn kohdistuvissa poikkeamatilanteissa. Valtionvarainministeriö käynnisti hankkeen toukokuussa 2013 ja hanke on jatkoa Valtionhallinnon tieto- ja kyberturvallisuuden johtoryhmän (VAHTI) aiemmalle suunnittelutyölle ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnan osalta.

Valtiovarainministeriö teki 30.1.2014 sopimuksen Viestintäviraston tietoturvapalveluiden hankkimisesta osaksi valtion ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnan kehittämishanketta (SecICT). Ministeriön hankkimien GovCERT-palvelujen tehtävänä on tukea valtion ympärivuorokautista tietoturvatoimintoa tuottamalla tietoturvaloukkausten ennaltaehkäisyn, havainnoinnin, selvittämisen ja tietoturvatiedottamisen tukipalveluja. GovCERT-palvelut mahdollistavat Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksen tarjoamien palveluiden täysimittaisen hyödyntämisen valtionhallinnossa. GovCERT-palvelujen lisäksi valtiovarainministeriö hankkii GovHAVARO-palvelun, jonka avulla täydennetään valtionhallinnon internet-tietoliikenteen tieto- ja kyberturvallisuusuhkien havainnointia. Nyt hankittavia Viestintäviraston palveluja pilotoitiin ministeriön ohjauksessa SecICT-hankkeen pilottiasiakkaille vuonna 2013 ja nyt palveluiden hyödyntämistä laajennetaan valtionhallinnossa.

Valtion ympärivuorokautista tietoturvatoimintaa kehitetään yhteistyössä viranomaisten, virastojen ja ICT-palvelutuottajien kanssa. Vuonna 2014 tavoitteena on laajentaa toimintoja ja palveluja valtionhallinnossa aiemmin pilotoitujen ja uusien ratkaisujen kautta sekä suunnitella ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnon resursointi. Tavoitteena on valtion ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnon käynnistäminen vuosien 2015 ja 2016 aikana.

Valtion ympärivuorokautisen tietoturvatoiminnan kehittämishanke (www.hare.vn.fi)

Lisätietoja;

SecICT-hankepäällikkö, erityisasiantuntija Kimmo Janhunen, JulkICT-toiminto, puh. 02955 30483
VAHTI-sihteeristön puheenjohtaja, tietoturvallisuusasiantuntija, Aku Hilve, JulkICT-toiminto, puh. 02955 30088
Johtava asiantuntija, Erka Koivunen, Kyberturvallisuuskeskus, Viestintävirasto, puh. 02953 90548

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs