Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtioneuvosto päätti Valtorin tehtävistä ja ensimmäisistä toimintosiirroista

Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto päätti Valtorin tehtävistä ja ensimmäisistä toimintosiirroista

Tiedote.
Julkaistu: 20.02.2014 klo 13:25
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

 

Valtioneuvosto täsmensi 20. helmikuuta 2014 antamallaan asetuksella säännöksiä Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtorin tehtävistä ja asiakasneuvottelukunnasta. Samalla valtioneuvosto teki päätöksen ensimmäisistä virastojen toimialariippumattomien tieto- ja viestintäteknisten toimintojen ja tehtävien siirroista Valtoriin. Asetus sisältää lakia (1226/2013) tarkentavia säännöksiä valtion yhteisistä tieto- ja viestintäteknisistä palveluista, niiden käytöstä ja tuottajista.

Asetuksen mukaan Valtorin tehtävänä on tuottaa ja kehittää perustietotekniikka- ja tietojärjestelmäpalveluja sekä sähköisen asioinnin ja hallinnon tukipalveluja.

Valtiovarainministeriö asettaa Valtorin asiakasneuvottelukunnan, joka tukee palvelukeskuksen toiminnan kehittämistä ja asiakasohjausta. Neuvottelukunnan toimikausi on kerrallaan neljä vuotta ja kokoonpanoon kuuluvat ainakin hallinnonalojen ja Valtorin edustajat.

Tehtävien ja toimintojen siirtoihin on varattu laissa määritelty 1.1.2014 alkanut kahden vuoden siirtymäaika. Ensimmäiset toimintosiirrot virastoista ja laitoksista Valtoriin tehdään 1. maaliskuuta 2014 samalla kun asetus tulee voimaan. Silloin alkaa myös palvelukeskuksen varsinainen palvelutuotanto.

Ensimmäisten toimintosiirtojen yhteydessä Valtoriin siirtyy 402 henkilöä ja siirrot koskevat seuraavia organisaatioita: organisaatioita: Etelä-Savon ELY-keskuksen Aluehallinnon tietohallintopalveluyksikkö, Etelä-Savon ELY-keskuksen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskusten tietohallintoyksikkö, Helsingin käräjäoikeus, Helsingin ulosottovirasto, Itä-Suomen aluehallintoviraston maistraattien ohjaus- ja kehittämisyksikkö, Lapin aluehallintoviraston aluehallintovirastojen tietohallintoyksikkö, Oikeushallinnon tietotekniikkakeskus, Turun hovioikeus, sosiaali- ja terveysministeriö, Valtiokonttori, Valtion IT-palvelukeskus, Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskus sekä Verohallinto.

Taustatietoa: Laki valtion yhteisten tieto- ja viestintäteknisten palvelujen järjestämisestä (1226/2013) www.finlex.fi

Lisätietoja: lainsäädäntöneuvos Hannele Kerola, JulkICT-toiminto, puh. 02955 30199 sekä Valtorin määräaikainen toimitusjohtaja Kari Pessi, puh. 02955 30103

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs