Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtioneuvosto päätti Kuopion ja Maaningan yhdistymisestä

Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto päätti Kuopion ja Maaningan yhdistymisestä

Tiedote.
Julkaistu: 13.03.2014 klo 13:28
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto päätti 13. maaliskuuta 2014 Kuopion kaupungin ja Maaningan kunnan yhdistymisestä. Maaningan kunta lakkaa ja yhdistyy Kuopion kaupunkiin 1. tammikuuta 2015.

Päätös perustuu yhdistymissopimukseen, jonka molempien kuntien valtuustot hyväksyivät 12. marraskuuta 2012.

Uudessa Kuopion kaupungissa on yhdistymisen jälkeen 108962 asukasta, ja se on suomenkielinen kunta. Uusi Kuopion kaupunki kuuluu valtion alue- ja paikallishallinnon sekä EU:n aluejaossa samoihin alueisiin kuin nykyinen Kuopio.

Valtioneuvoston on tehtävä päätökset kuntajaon muuttamisesta kesäkuun loppuun mennessä, jos muutokset halutaan voimaan seuraavan vuoden alusta.

Lisätietoja: Neuvotteleva virkamies Anu Hernesmaa, puh. 02955 30027

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs