Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori käynnistää henkilöstön lomautusta koskevan YT-menettelyn

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori käynnistää henkilöstön lomautusta koskevan YT-menettelyn

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2016 klo 12:05
Julkaisija: Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori aloittaa henkilöstön lomautusta koskevan YT-menettelyn taloustilanteensa sopeuttamiseksi. Sopeuttamistarve on kaikkiaan noin viisi miljoonaa euroa. Ensisijaisesti säästöjä haetaan muilla tulosta parantavilla toimenpiteillä ja lomautukset toteutetaan vasta, jos muut toimenpiteet eivät riitä talouden tasapainottamiseen.

YT-menettelyn ulkopuolelle on rajattu hallinnon turvallisuusverkkotoiminta (TUVE). Päätökset mahdollisista lomautuksista, niiden laajuudesta ja kestosta tehdään syyskuun kuluessa.

Syynä taloustilanteeseen ovat useiden rinnakkaisten palvelujen ylläpitämisestä aiheutuvat kustannukset. Valtorille on siirtynyt 85 viraston erilaiset ICT-palvelut, joista jokaista ylläpidetään erilaisin prosessein. Valtorin tehtävänä on yhtenäistää palvelut ja niihin liittyvät toimintaprosessit. Tämä työ on kuitenkin edennyt aikaisemmin ennustettua hitaammin.

Tällä hetkellä Valtori ylläpitää useita rinnakkaisia palveluja ja toimintaprosesseja sekä investoi samalla uusien yhtenäisten palvelujen ja toimintaprosessien rakentamiseen. Tästä aiheutuu merkittäviä lisäkustannuksia verrattuna tavoitetilaan, jossa kaikki valtionhallinnon organisaatiot ovat siirtyneet yhtenäisten palvelujen ja toimintaprosessien käyttäjiksi.

Talouden tasapainottamiseksi Valtori karsii myös minimiin rekrytoinnit sekä ulkopuolisten konsulttien ja vuokratyövoiman käytön. Samalla uusien yhtenäisten palvelujen käyttöönottoa nopeutetaan.

Mahdolliset lomautukset pyritään toteuttamaan siten, että niistä aiheutuu mahdollisimman vähän haittaa Valtorin asiakkaiden palvelujen tuotannolle.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja Pasi Lehmus
p. 0295 50 5522, gsm 050 5500 022
pasi.lehmus@valtori.fi

Valtion tieto- ja viestintätekniikkakeskus Valtori tuottaa toimialariippumattomat ict-palvelut koko valtionhallinnolle. Valtori huolehtii keskitetysti, asiakkaiden tarpeiden pohjalta tarjoamiensa ict-ratkaisujen hankinnasta, toimivuudesta, ylläpidosta ja kehittämisestä. Näin valtionhallinnon organisaatiot voivat keskittyä omaan perustoimintansa ja siihen liittyvän tietotekniikan kehittämiseen. Valtorin vastuulla on noin 30–35  prosentin osuus valtionhallinnon ict-kuluista. Valtorissa työskentelee noin 1100 ict-ammattilaista. Lisätietoja: www.valtori.fi

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs