Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Urpilainen: Yritysverotuksen kokonaisuudistus tuo työtä Suomeen

Valtiovarainministeriö

Urpilainen: Yritysverotuksen kokonaisuudistus tuo työtä Suomeen

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2013 klo 14:13
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtiovarainministeri Jutta Urpilainen pitää hallituksen päättämää yritysverotuksen kokonaisuudistusta erittäin merkittävänä asiana Suomelle. Yhdessä työmarkkinaratkaisun ja rakenneuudistusten kanssa se vahvistaa luottamusta tulevaan. Urpilainen puhui eduskunnassa lakiesitysten lähetekeskustelussa.

- Tämä esitys, joka sisältää yhteisöveron alentamisen ja osinkoverotuksen kiristämisen, parantaa Suomen kilpailukykyä, lisää työllisyyttä ja tasaa osaltaan hienokseltaan jopa tuloeroja.

Urpilainen kaipasi Suomeen lisää ”Supercell-henkeä”. Hän toivoi, että yritykset uskaltavat ajaa pitkillä valoilla, katsoa yli lyhyen aikavälin hankalan suhdanteen ja pyrkivät investoimaan tutkimukseen ja tuotekehitykseen, kasvamaan sekä työllistämään.

- Yhteisöverokanta lasketaan nyt kilpailukykyiseen 20 prosenttiin. Tämä on viesti maailmalle, että tulkaa Suomeen. Ja toisaalta, niille yrityksille joilla nyt on vaikeaa, se luo uskoa tulevaisuuteen. Suomeen investoiminen ja täällä toiminnan kehittäminen kannattaa.

Yritysverouudistukseen sisältyvästä osinkoverotuksen uudistamisesta Urpilainen nosti esiin kaksi keskeistä näkökulmaa.

- Rahaa ensinnäkin kerätään valtion kassaan entistä enemmän, kun kaikki osingot tulevat verolle. Tämä on tärkeää julkisen talouden vahvistamisen ja oikeudenmukaisuuden kannalta. Toisekseen kasvukannustimia parannetaan, kun 60 000 verottomista osingoista johtuva tulppa poistuu. Uudistuksessa on siis selvä viesti yrityksille: kannattaa kasvaa.

Urpilainen totesi, että hallituksen aiempien päätösten toimeenpanon lisäksi on tärkeää pystyä jatkuvasti lukemaan talouden kehitystä ja katsomaan missä muu maailma menee. Hän kertoi hallituksen tehneen uudelleenarvion poisto-oikeuksien kiristämisen osalta.

- Poisto-oikeuksien kiristäminen tässä tilanteessa olisi saattanut vaikeuttaa yritysten investointeja siinä määrin, että päätimme luopua tästä kiristyksestä. Tämän mahdollisti osaltaan se, että verokohtelun muutos sijoitetun oman vapaan pääoman rahastossa tuottaa jonkin verran lisää verotuloja.

- Tiivistettynä totean, että tämä on Suomen historian suurimpia yritysverouudistuksia. Se luo kasvua ja työpaikkoja sekä on oikeudenmukainen.

Lisätietoja: erityisavustaja Ville Kopra, p. 040 826 1358

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs