Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Tullialan ammattitutkinto on portti myös jatko-opintoihin

Tulli

Tullialan ammattitutkinto on portti myös jatko-opintoihin

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2014 klo 09:52
Julkaisija: Tulli

Tullialan ammattitutkinto on osa Suomen virallista koulutusjärjestelmää, ja sen lähtökohdat ovat tukevasti työelämässä.  Se on näyttötutkinto, mikä tarkoittaa, että tutkinnon perusteissa vaadittu ammattitaito osoitetaan luotettavasti aidossa työtilanteessa

Näyttötutkinnon järjestää Kouvolan seudun ammattiopisto, KSAO Aikuisopisto.  Tullin koulutus puolestaan toteuttaa tutkintoon valmistavan koulutuksen.

Tullialan ammattitutkinto on tarkoitettu henkilölle, joka työskentelee Tullin, yritysten maahantuonnin tai viennin tehtävissä tai ulkomaankaupan säädösten toteutumista seuraavissa tai ohjaavissa organisaatioissa.

Kaksi suuntautumisalaa

Tullialan ammattitutkinnossa on kaksi suuntautumisvaihtoehtoa: Tullipalvelujen osaamisala ja Tullin tarkastustoiminnan osaamisala.  Tällä hetkellä Tullipalveluiden osaamisalaa toteutetaan Tullin asiakkaille, kun taas tullilainen voi suorittaa jommankumman.  

Koulutuspolku räätälöidään kunkin henkilön jo hankkiman ammattitaidon mukaan. Tutkintotilaisuuksissa henkilö osoittaa osaavansa toimia tullitoimintaan liittyvissä tehtävissä ja noudattaa tullialan säädöksiä ja määräyksiä. 

Tutkinnosta on hyötyä

Tullialan ammattitutkinto nostaa tullialan yleistä arvostusta, ja mahdollisuus tutkinnon suorittamiseen lisää Tullin kiinnostavuutta työnantajana.  Tutkintotodistus avaa väylän myös jatko-opinnoille.  Peruskoulun jälkeen tämän suoritettuaan voi hakea mihin tahansa ammattikorkeakouluun tai yliopistoon.

Ensimmäinen ryhmä Tullin ulkopuolelta valmistui tullialan osaajiksi

Ensimmäinen ryhmä Tullin ulkopuolella työskenteleviä valmistui tullialan osaajiksi 1.10.2014. Neljätoista ulkomaankaupan ja huolinta-alan ammattilaista olivat tyytyväisiä tutkintoon ja siihen valmistavaan koulutukseen. Kurssilaisten mielestä koulutuksessa saatua tietoa voi hyödyntää työssä päivittäin.

Lisätietoja:

Koulutuspäällikkö Riitta Paalanen, p. 040 332 3504
Tulliylitarkastaja Terttu Lehti, p. 040 332 3518

Suomen tulli on osa Euroopan unionin tullijärjestelmää. Tulli on valtiovarainministeriön tulosohjaama virasto, joka toimii yhteistyössä elinkeinoelämän sekä kotimaisten ja ulkomaisten viranomaisten kanssa. Tullin palveluksessa on noin 2 300 henkilöä.

Seuraa meitä  Twitterissä https://twitter.com/SuomenTulli  ja Facebookissa https://www.facebook.com/pages/Tulli/289437981239343?fref=ts

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs