Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Teknologiateollisuus ilmoittautuu mukaan talkoisiin – hallitusohjelma on hyvä pohja talouden kasvulle

Teknologiateollisuus ry

Teknologiateollisuus ilmoittautuu mukaan talkoisiin – hallitusohjelma on hyvä pohja talouden kasvulle

Tiedote.
Julkaistu: 27.05.2015 klo 16:05
Julkaisija: Teknologiateollisuus ry

Tuoreen hallitusohjelman päätavoitteet saavat kiitosta Teknologiateollisuus ry:ltä. Rakenteellisista uudistuksista ja säästöistä on päästy sopimukseen uskottavalla tavalla. Sääntelyn sujuvoittaminen ja hallinnon keventäminen hyödyttävät koko yhteiskuntaa. Ohjelmassa on nähty hyvin talouden kriisin syvyys ja lähdetty hakemaan poliittisilla päätöksillä ratkaisuja Suomen erittäin vaikeaan tilanteeseen.

Hallitusohjelmassa luvataan, että teollisuuden kustannuksia ei lisätä. Kaivosteollisuuden veroluokka palautetaan muun teollisuuden tasolle. Yritysverotuksen uudistamisen osalta selvitetään yrityksen verotettavasta tuloksesta tehtävä varaus investointien edistämiseksi. Yritysten investoinnit ovat ratkaisevia Suomen talouden saamiseksi uuteen kasvuun. Kotimaisten investointien lisäksi tarvitaan lisää myös ulkomaisia investointeja.

Digitalisaatio on hallituksen strategian läpileikkaava teema. Tarkoituksena on muun muassa luoda periaatteet julkisten palvelujen ja hallinnon sisäisten prosessien digitalisoimiseksi.

"Tämä on hyvä askel kohti digitaalista mallimaata", Teknologiateollisuuden toimitusjohtaja Jorma Turunen kiittää.

Kannattaako innovaatiorahoituksen supistaminen?

Tekesin määrärahojen merkittävä supistaminen ja SHOK-toiminnan tukien alasajo ovat huolestuttavia linjauksia, jotka voivat heikentää yritysten halua innovoida ja kehittää toimintaansa.

"Tekesiltä aiotaan leikata lähes sata miljoonaa euroja ja strategisen huippuosaamisen keskittymien eli SHOKien valtionrahoitus lakkautetaan asteittain. Tämä huolestuttaa, kun tiedetään, että innovaatiot uudistavat elinkeinoelämää ja luovat pohjaa uudelle talouskasvulle", Turunen toteaa.

Uudet kärkihankkeet tulevat osittain korvaamaan SHOK-toimintaa.

"Laitamme toivomme siihen, että uudet kärkihankkeet hyödyntävät täysimittaisesti SHOKeista saadut kokemukset ja positiiviset tulokset."

Hallitukselle tiukempi ote työmarkkinoista

Työmarkkinoilla vaaditaan nyt ripeitä uudistuksia pitkään jatkuneen vatuloinnin seurauksena. Uusi yritys yhteiskuntasopimuksen aikaansaamiseksi on tärkeä, koska se parantaa suomalaisen työn kilpailukykyä globaaleilla markkinoilla. Hallituksen tuki paikallisen sopimisen edistämiseksi on kannatettavaa.

"Jotta suomalaisyritykset saadaan kasvamaan ja tuomaan lisää hyvinvointiyhteiskunnan kannalta välttämättömiä vientituloja, täytyy työmarkkinoiden olla Suomessa nykyistä kilpailukykyisemmät", Turunen muistuttaa.

Lisätietoja:

Jorma Turunen, toimitusjohtaja, Teknologiateollisuus ry
puhelin: 0500 445 444, etunimi.sukunimi@teknologiateollisuus.fi

Teknologiateollisuus ry on elinkeino- ja työmarkkinapoliittinen edunvalvontajärjestö, joka edistää Suomen keskeisimmän vientialan kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä. Suomalaisen teknologiateollisuuden päätoimialoja ovat elektroniikka- ja sähköteollisuus, kone- ja metallituoteteollisuus, metallien jalostus, suunnittelu ja konsultointi sekä tietotekniikka. Teknologiateollisuus vastaa 50 prosentista Suomen viennistä ja 75 prosentista tutkimus- ja kehitysinvestoinneista. Ala työllistää suoraan lähes 275 000 ja välillisesti noin 700 000 suomalaista. Jatkuvasti kehittyvä ja ajassa elävä teknologiateollisuus luo perustan suomalaiselle hyvinvoinnille.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs