Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Suomi kannattaa kilpailun lisäämistä korttimaksamisessa

Valtiovarainministeriö

Suomi kannattaa kilpailun lisäämistä korttimaksamisessa

Tiedote.
Julkaistu: 12.09.2013 klo 13:27
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

Valtioneuvosto hyväksyi 12.9.2013 eduskunnalle lähetettävän kirjelmän, joka koskee komission ehdotusta korttimaksujen siirtohinta-asetukseksi. 

Valtioneuvosto kannattaa asetusehdotuksen tavoitteita maksamisen tehostamiseksi, hinnoittelun läpinäkyvyyden lisäämiseksi sekä korttiasiakkaiden ja kauppiaiden valintamahdollisuuksien lisäämiseksi. Valtioneuvosto pitää tärkeänä, että kansalliset toimiluparajoitukset, käytännöt ja standardit korvataan SEPA-maksualueen periaatteiden mukaisilla EU-laajuisilla toimintaperiaatteilla ja standardeilla myös korttimaksuissa.

Valtioneuvosto on komission kanssa samaa mieltä siitä, että maksupalveluntarjoajien keskenään sopimia siirtohintoja tulee rajoittaa. Neuvottelujen aikana olisi syytä selvittää, olisivatko alemmat siirtohintarajoitukset kokonaistaloudellisesti kannattavampia. Lisäksi on syytä harkita vaihtoehtoisia siirtohintarakenteita maksamisen tehostamiseksi erityisesti erikokoisissa maksuissa. Valtioneuvoston kannattaa kauppiaiden ja kuluttajien valintamahdollisuuksien laajentamista.   

Lisätietoja: finanssineuvos Harry Leinonen, puh. 02955 30303

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs