Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Suomi ja Ranska yhteistyöhön digitaalitalouden vauhdittamiseksi

Liikenne- ja viestintäministeriö

Suomi ja Ranska yhteistyöhön digitaalitalouden vauhdittamiseksi

Julkaistu: 31.01.2011 klo 12:40
Julkaisija: Liikenne- ja viestintäministeriö

Suomi ja Ranska ovat sopineet digitaalisten sisämarkkinoiden tiekartan laatimisesta. Viestintäministeri Suvi Lindén tapasi viime viikolla Ranskan digitaalitaloudesta vastaavan ministerin Eric Bessonin Pariisissa.

Ministeri Besson teki yhteistyöaloitteen Ranskan ja Suomen yhteisen digitaalisen tiekartan laatimiseksi. Lindén piti Bessonin aloitetta yhteistyöstä erittäin tervetulleena.

- Hankkeen vauhdittamiseksi päätimme perustaa maidemme välisen valmisteluryhmän. Ryhmä laatii kesäkuun loppuun mennessä yhteisen suunnitelman, jonka tavoitteena on keskittyä erityisesti digitaalitalouden esteiksi tunnistettujen kysymysten eurooppalaiseen ratkaisemiseen. Ratkaisuja tarvitaan muun muassa sähköisen viestinnän tekijänoikeuksiin ja NFC-lähilukuteknologian käyttöönottoon, Lindén toteaa.

Suomen ja Ranskan yhteistä visiota viedään eteenpäin myös EU-tasolla. EU:n digitaalisten sisämarkkinoiden luominen on tärkeää tuottavuuden kasvattamiseksi sekä hyvinvoinnin säilyttämiseksi ja palveluiden turvaamiseksi.

On arvioitu, että tieto- ja viestintäteknologian hyödyntämisen taloudellinen merkitys on 20-40 prosenttia tuottavuuden kasvusta.

Lisätietoja:
ylijohtaja Juhapekka Ristola, p. 09 160 28348 tai 0400 788 530
viestintäneuvos Asta Virtaniemi, p. 09 160 28626 tai 040 519 6762

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs