Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » SONK: Naisille palkkaa, ei pataan

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

SONK: Naisille palkkaa, ei pataan

Julkaistu: 08.03.2016 klo 11:34
Julkaisija: Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry

Sosialidemokraattiset opiskelijat – SONK ry vaatii toimenpiteitä sukupuolittuneen väkivallan ja palkka-erojen kitkemiseksi naistenpäivänä 2016. Naisiin kohdistuva väkivalta on Suomen kaltaisessa kehittyneessä hyvinvointivaltiossa edelleen liian yleistä. Työelämässä nainen on palkan suhteen miestä selkeästi jäljessä. Tämä korostuu etenkin perheellisen naisen palkkatasossa.

Euroopan Unionin perusoikeusvirasto julkisti viime viikolla tutkimuksen naisiin kohdistuvasta väkivallasta Euroopassa. Sen mukaan Suomi on naisille Euroopan Unionin toiseksi turvattomin maa. Suomessa tapahtuvista väkivaltarikoksista 30% oli tutkimuksen mukaan nykyisen tai entisen kumppanin tekemiä. Vaikka ilmoituskynnys Suomessa on ehkä matalampi, kuin monissa muissa Euroopan maissa, on järkyttävä fakta, että suomalaisista naisista jopa 47% kertoo kokeneensa fyysistä väkivaltaa 15 ikävuoden jälkeen. On uskomatonta, että Suomessa, jossa naisen asemaa pidetään hyvänä, naiset joutuvat väkivallan uhreiksi näin usein.

Suomessa palkkatasa-arvo on myös edelleen vasta tulevaisuudessa saavutettava tavoite. Vaadimme, että tämän asian korjaaminen otetaan suuremmin tarkastelun ja korjauksen alle. Erityisesti perheellisen naisen asema työmarkkinoilla ja palkkauksessa on mielestämme täysin surkeassa tilassa verrattuna perheelliseen mieheen. Perheellisen naisen euro on vain 62 senttiä. Sillä faktalla, että nainen on se, joka lapsen kantaa raskauden aikana, ei voida oikeuttaa epätasa-arvoa palkkauksessa.

“Sen sijaan, että ostat tänä vuonna naiselle ruusuja, tuo mieluummin näkyväksi naisten kokema sorto suomalaisessa yhteiskunnassa. Me vaadimme naisille tasa-arvoista palkkausta ja toimenpiteitä naisiin kohdistuvan väkivallan kitkemiseksi”, tiivistää liiton puheenjohtaja Hanna Huumonen.

Lisätietoja:
Hanna Huumonen
puheenjohtaja
Sosialidemokraattiset Opiskelijat – SONK ry
045 112 9299 (vain tekstiviestit)
puheenjohtaja(a)sonk.fi

Sosialidemokraattiset Opiskelijat - SONK ry. http://www.sonk.fi/

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs