Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Sini Korpinen förvaltnings- och kommunminister Virkkunens specialmedarbetare

Valtiovarainministeriö

Sini Korpinen förvaltnings- och kommunminister Virkkunens specialmedarbetare

Pressmeddelande.
Publicerad: 07.01.2014 kl. 10:39
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Förvaltnings- och kommunminister Henna Virkkunenhar utsett sociologie kandidat, generalsekreterare Sini Korpinen (27) till sin specialmedarbetare för perioden 7.1 – 30.4.2014. Virkkunens nuvarande specialmedarbetare Elina Laavi blir samarbetsdirektör för KUUMA-kommunerna. Laura Rissanen är fortfarande moderskaps- och föräldraledig

Sini Korpinen har varit generalsekreterare för Suomen Lukiolaisten Liitto sedan juni 2012. Före det har Korpinen bl.a. arbetat som politisk planerare för nationella samlingspartiet samt som generalsekreterare för Statens delegation för ungdomsärenden.

Korpinen är sociologie kandidat från Tammerfors universitet med allmän statsvetenskap som huvudämne. Hon är medlem i Helsingfors nämnd för allmänna arbeten.

Virkkunens specialmedarbetare Laura Rissanen återvänder från moderskapsledigheten den 1 maj 2014.

Förfrågningar:
Sini Korpinen, specialmedarbetare, tfn 050 5749 514

(fotograf: Teemu Granström)

Bilagor

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunalekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs