Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Sähköinen asunto-osakerekisteri -hanke (ASREK) asetettu

Maa- ja metsätalousministeriö

Sähköinen asunto-osakerekisteri -hanke (ASREK) asetettu

Tiedote.
Julkaistu: 12.05.2016 klo 16:05
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Maa- ja metsätalousministeriö on asettanut sähköisen asunto-osakerekisteri -hankkeen (ASREK). Sähköisellä asunto-osakerekisterillä tarkoitetaan uutta rekisteri- ja palvelukokonaisuutta, jonka avulla voidaan rekisteröidä osakehuoneistoja koskevat tiedot ja omistajamerkinnät sähköisesti sekä tukea uusien digitaalisten palvelujen kehittymistä.

ASREK-hanke on osa hallituksen Digitalisoidaan julkiset palvelut -kärkihanketta. Hankkeen ja tulevan rekisteri- ja palvelukokonaisuuden vastuutaho on maa- ja metsätalousministeriö. Hankkeen toimikausi on 10.5.2016 - 31.5.2019.

ASREK-hankkeen tavoitteena on luoda osakehuoneistoja koskeville tiedoille ja omistajamerkinnöille sähköinen rekisteri, jonka avulla tietojen saatavuus, luotettavuus ja kattavuus paranevat. Tämä luo edellytykset sähköiseen asiointiin ja sähköisiin palveluihin, kuten esimerkiksi asunto-osakkeiden sähköiseen kaupankäyntiin, vakuuksien hallintaan ja asunto-osakeyhtiön hallintoon. ASREK-palvelun tarkoituksena on koota erilaisia tietoja ja palveluja asiakkaan kannalta yhtenäiseksi palvelukokonaisuudeksi.

Asunto-osakkeita koskevilla tiedoilla ja merkinnöillä on laaja yhteiskunnallinen merkitys, sillä asunto-osakkeet koskettavat huomattavaa osaa kansalaisista, asunto-omaisuuteen on sitoutunut merkittävä määrä varallisuutta ja luotettavia asuntojen omistajatietoja tarvitaan useissa asiayhteyksissä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
hankepäällikkö Antti Kosonen, p. 0295 16 2180
osastopäällikkö Pentti Lähteenoja, p. 0295 16 2485
tietohallintojohtaja Antti Vertanen, p. 0295 16 2421 (16.5. alkaen)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs