Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Puuliiton Nilosaari hallitusohjelmasta: Aito yhteistyö on kasvun edellytys

Puuliitto

Puuliiton Nilosaari hallitusohjelmasta: Aito yhteistyö on kasvun edellytys

Tiedote.
Julkaistu: 28.05.2015 klo 13:52
Julkaisija: Puuliitto

– Jyrkkien yksipuolisten ratkaisujen sijaan tarvitsemme tasavertaisten mahdollisuuksien Suomen myös työmarkkinoilla, Puuliiton puheenjohtaja Jari Nilosaari kommentoi uutta hallitusohjelmaa.

Tasavertaiset vaikuttamisen mahdollisuudet näyttävät Nilosaaren mukaan olevan erityisesti heikentymässä yrityksissä ja työpaikoilla käytävissä neuvotteluissa.

– Hallitusohjelman kirjaus työnantajien yhdenvertaisesta asemasta poikkeamistilanteissa tarkoittaa käytännössä direktio-oikeuden eli yksipuolisen määräysvallan kasvattamista. Silloin on turha puhua paikallisen sopimisen laajentamisesta. Jos työnantajat voivat päättää asioista työntekijöistä huolimatta, niin heidän motivaationsa ja samalla edellytykset aidolle neuvottelemiselle ja sopimiselle jäävät todennäköisesti alhaisiksi.

– Toisin sanoen hallitus on nyt kehittelemässä työpaikoille samanlaista epätasapainon asetelmaa kuin se on rakentanut yhteiskuntasopimuksellekin; hyväksykää esittämämme asiat tai ne saatetaan muutoin voimaan sanktioiden siivittämänä. Ei tämä ole sopimista, se on vastakkainasettelun virittämistä.

Nilosaaren mukaan hallitusohjelman kirjaukset talouskasvun vetureista biotaloudesta, puhtaasta teknologiasta ja digitalisaatiosta ovat Suomen tulevaisuuden kannalta keskeisiä ja kannatettavia.

– Kasvunäkymiä ei missään tapauksessa pidä tärvellä synnyttämällä työelämään ja työmarkkinoille sisäisiä ristiriitoja. Myönteinen kehitys edellyttää sanelun ja sanktiolinjan sijaan työntekijöiden ja työttömien tarpeiden huomioon ottamisen sekä heidän osallistumis- ja vaikutusmahdollisuuksien säilyttämisen ja kehittämisen, Nilosaari sanoi.

Lisätietoja antaa puheenjohtaja Jari Nilosaari, puh. 0400 872 641.

 

Puuliitto on mekaanisen metsäteollisuuden, puusepänteollisuuden, bioteollisuuden, metsä- ja metsäkonealan, venealan ja maatalousalojen työntekijöiden etujärjestö. Liittoon kuuluu noin 36 000 jäsentä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs