Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Överdirektörer till fyra regionförvaltningsverk

Valtiovarainministeriö

Överdirektörer till fyra regionförvaltningsverk

Pressmeddelande.
Publicerad: 09.10.2014 kl. 13:26
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Statsrådet utnämnde den 9 oktober 2014 överdirektörerna för fyra regionförvaltningsverk. Tjänsterna tillsätts den 1 januari 2015 för tre års tid.

Statsrådet utnämnde

- Magistern i administrativa vetenskaper Minna Karhunen till regionförvaltningsverket i Södra Finland

- Ekonomie magistern Jorma Pitkämäki till regionförvaltningsverket i Västra och Inre Finland

- Politices doktorn, filosofie kandidaten Elli Aaltonen till regionförvaltningsverket i Östra Finland

- Magistern i administrativa vetenskaper Terttu Savolainen till regionförvaltningsverket i Norra Finland.

Av de utnämnda fortsätter Pitkämäki, Aaltonen och Savolainen som överdirektörer för sina respektive regionförvaltningsverk. Minna Karhunen är däremot ny i sin tjänst, eftersom nuvarande överdirektören Anneli Taina går i pension vid årsskiftet. Karhunen har tidigare varit bl.a. riksdagsledamot och stadsdirektör i Högfors. Nuförtiden arbetar hon som utvecklingsdirektör för Träskända stad.

Regionförvaltningsverken förverkligar regional jämställdhet genom att främja rättsskyddet, välfärden och säkerheten i samarbete med andra parter. Det finns sex regionförvaltningsverk på fastlandet.

Regionförvaltningsverken är verksamma inom finansministeriets förvaltningsområde. Verken styrs förutom av finansministeriet, även av social- och hälsovårdsministeriet, undervisnings- och kulturministeriet, justitieministeriet, arbets- och näringsministeriet, miljöministeriet, jord- och skogsbruksministeriet, inrikesministeriet samt vissa myndigheter inom centralförvaltningen.

Förfrågningar:

Helena Tarkka, förvaltnings- och utvecklingsdirektör, överdirektör, tfn 02955 30141, förnamn.efternamn@vm.fi

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs