Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » OECD:n pääsihteeri Angel Gurría julkisti Suomea koskevan OECD:n taloudellisen katsauksen

Valtiovarainministeriö

OECD:n pääsihteeri Angel Gurría julkisti Suomea koskevan OECD:n taloudellisen katsauksen

Tiedote.
Julkaistu: 12.02.2014 klo 10:18
Julkaisija: Valtiovarainministeriö

OECD:n Suomea koskevan taloudellisen katsauksen pääteemat liittyvät erityisesti väestön ikääntymisen taloudellisiin vaikutuksiin sekä kuntien talouteen ja kuntauudistukseen.

OECD:n pääsihteeri Angel Gurría esitteli Suomea koskevan taloudellisen katsauksen (OECD Economic Survey on Finland 2014) keskiviikkona 12.2.2014 valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen koolle kutsumassa tilaisuudessa valtiovarainministeriössä.

Taloudellisessa katsauksessa OECD arvioi Suomen talouden kehitystä ja talouspolitiikkaa sekä esittää suosituksia Suomen taloudelle. Katsauksen suositukset liittyvät erityisesti väestön ikääntymisen taloudellisiin vaikutuksiin vastaamiseen sekä kuntien talouteen ja kuntauudistukseen. Lisäksi katsauksessa esitetään suosituksia finanssipolitiikkaan ja rakenneuudistuksiin, rahoitusmarkkinoihin sekä innovaatioihin ja vihreään kasvuun.

Yhteenveto tärkeimmistä johtopäätöksistä on saatavilla pdf-muodossa OECD:n verkkosivuilla www.oecd.org/eco/surveys/finland-2014.htm. Linkkiä voi jakaa taloudellista katsausta koskevan viestinnän yhteydessä.

Lisätietoja: Finanssineuvos Marketta Henriksson, puh. 02955 30441

Valtiovarainministeriö (VM) on osa valtioneuvostoa. Ministeriö valmistelee hallituksen talous- ja finanssipolitiikkaa ja valtion talousarvion sekä toimii veropolitiikan asiantuntijana. Se vastaa myös rahoitusmarkkinapolitiikan valmistelusta ja valtion työnantaja- ja henkilöstöpolitiikasta sekä julkishallinnon kehittämisestä. Lisäksi VM vastaa kuntahallinnon lainsäädännön sekä kuntatalouden kehittämisestä. Ministeriö osallistuu Euroopan unionin ja monien kansainvälisten järjestöjen toimintaan.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs