Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää Suomen Akatemian hallituksen varapuheenjohtajaksi

Nuorisotutkimusseura ry

Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtaja Leena Suurpää Suomen Akatemian hallituksen varapuheenjohtajaksi

Tiedote.
Julkaistu: 29.08.2014 klo 13:47
Julkaisija: Nuorisotutkimusseura ry

Valtioneuvosto on nimittänyt Suomen Akatemialle uuden hallituksen 28.8.2014. Hallituksen puheenjohtajaksi nimitettiin Heikki Ruskoaho Helsingin yliopistosta ja varapuheenjohtajaksi tutkimusjohtaja Leena Suurpää Nuorisotutkimusseurasta. Muut hallituksen jäsenet ovat professori Pertti Alasuutari Tampereen yliopistosta, teknologiajohtaja Heidi Fagerholm Kemira Oyj:sta, professori Riitta Keiski Oulun yliopistosta, professori Arto Mustajoki Helsingin yliopistosta ja Aalto-professori Risto Nieminen Aalto-yliopistosta.

Nuorisotutkimusseurassa iloitaan tutkimusjohtaja Suurpään nimeämistä ja pidetään sitä positiivisena tunnustuksena paitsi monitieteiselle tutkimusotteelle, myös tieteellisissä yhdistyksissä tehtävälle tutkimustyölle. Pitkäjänteisen tiedepolitiikan ohella Suurpää korostaa vahvan tiedonpolitiikan merkitystä. ”Tarvitaan panostuksia ja taistelumieltä, jotta tutkimuksen äänet kantavat sekä akateemisen yhteisön sisällä että sen ulkopuolella monipuolisesti ja -tieteisesti, arkaluontoisia ja vaiettuja ilmiöitä kaihtamatta. Kyse on paitsi tutkijoiden asiantuntemuksen arvosta, myös tutkijoiden asemasta medioituneessa yhteiskunnassa ja sen työmarkkinoilla. Nykypäivän tiedonpolitiikassa pistemäiset tieteen popularisoinnin kokeilut eivät riitä”, Suurpää toteaa.

Leena Suurpää (s. 1970) on koulutukseltaan valtiotieteiden tohtori ja on nuorisotutkimuksen dosentti Tampereen yliopistossa. Suurpään väitöstutkimus Erilaisuuden hierarkiat vuodelta 2002 (Helsingin yliopisto, sosiologian oppiaine) käsitteli maahanmuuttajia koskevia käsitystapoja vuosituhannen vaihteen Suomessa. Suurpäällä on myös monipuolinen kansainvälinen kokemus tutkimus- ja asiantuntijatehtävissä koskien nuoria, sukupolvisuhteita sekä monikulttuurisuuteen ja syrjintään liittyviä kysymyksiä. Suurpää on toiminut Nuorisotutkimusverkoston tutkimusjohtajana vuodesta 2008 ja on tehtävässään korostanut erityisesti Nuorisotutkimusverkoston roolia akateemisen perustutkimuksen ja soveltavan, nuorisoalan arkea lähellä olevan tutkimusperinteen vuoropuhelun foorumina.

Lisätiedot

Tutkimusjohtaja Leena Suurpää
p. 050 543 8251
leena.suurpaa@nuorisotutkimus.fi  

Liitetiedostot

Nuorisotutkimusseura ry on tieteellinen seura, joka edistää nuorisotutkimusta Suomessa ja kansainvälisesti. Nuorisotutkimusverkosto on seuran osana toimiva tutkijayhteisö, joka tuottaa monitieteistä akateemista tutkimusta sekä vaikuttaa tutkimuksillaan yhteiskuntapolitiikkaan ja nuorisotyön kehittämiseen. Nuorisotutkimusseuran julkaisusarjassa julkaistaan niin akateemista kuin soveltavaakin tutkimusta sekä yhteiskunnallisia puheenvuoroja. Seura julkaisee neljä kertaa vuodessa ilmestyvää Nuorisotutkimus-lehteä.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs