Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Minister Rinnes kabinett är utsett

Valtiovarainministeriö

Minister Rinnes kabinett är utsett

Pressmeddelande.
Publicerad: 06.06.2014 kl. 12:32
Utgivare: Valtiovarainministeriö

Måndagen den 9 juni 2014 tillträder Sonja Kekkonen, Paavali Kukkonen och Joonas Rahkola som finansminister Antti Rinnes specialmedarbetare. Kekkonen ansvarar för riksdagsärenden, Kukkonen för medierelationer och Rahkola för ekonomipolitiska frågor.

SDP:s partistyrelse utsåg medarbetarna på sitt möte den 5 juni. Specialmedarbetare Jyrki Konola fortsätter som sekreterare för SDP:s ministergrupp och Kaisa Korhonen som tjänstemannasekreterare med ansvar för internationella ärenden.

Sonja Kekkonen är kandidat i samhällsvetenskaper med statskunskap som huvudämne. Paavali Kukkonen är politices och filosofie student. Joonas Rahkola är politices magister med nationalekonomi som huvudämne.

Raimo Luoma har redan tidigare utsetts till Rinnes statssekreterare och han tillträdde sin tjänst fredagen den 6 juni. Luoma är juris kandidat.

Finansministeriet (FM) är en del av statsrådet. Ministeriet bereder regeringens ekonomiska politik och finanspolitik samt statsbudgeten, och är också expert inom skattepolitiken. Ministeriet svarar också för beredningen av finansmarknadspolitiken samt för utvecklandet av statens arbetsgivar- och personalpolitik och den offentliga förvaltningen. Finansministeriet svarar dessutom för utvecklandet av lagstiftning som gäller kommunförvaltningen samt av kommunekonomin. Ministeriet deltar även i Europeiska unionens och flera internationella organisationers verksamhet.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs