Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Marraskuun markkinakatsaus: REMAX teki historiansa myyntiennätyksen

REMAX Suomi

Marraskuun markkinakatsaus: REMAX teki historiansa myyntiennätyksen

Tiedote.
Julkaistu: 19.11.2014 klo 10:00
Julkaisija: REMAX Suomi

Euroopassa, USA:ssa ja Kanadassa toimiva globaali kiinteistönvälittäjä REMAX-ketju on julkaissut marraskuun markkinakatsauksensa. REMAX-ketju teki lokakuussa historiansa kaikkien aikojen ennätyskuukauden kauppojen määrässä sekä myynnissä. Ketjun kauppojen määrä kasvoi lokakuussa 50 % viime vuoteen verrattuna ja myös myynti kasvoi 34 %. Myynti välittäjää kohden kasvoi viime vuoden vastaavaan aikaan lähes 40 %. Samanaikaisesti koko Suomessa kaikkien asuntokauppojen määrä oli hiukan laskussa (-0,2 %).

”Olemme ylpeitä välittäjistämme, että teimme historiamme parhaimman tuloksen näin vaikeina aikoina. Uskon, että yksi syy tähän on poikkeava konseptimme, jossa välittäjämme toimivat itsenäisinä yrittäjinä. He ovat ammattitaitoisia ja motivoituneita neuvottelemaan osapuolten kanssa saadakseen kaupan aikaiseksi”, kertoo REMAX-ketjun toimitusjohtaja Pasi Aalto.

Hinnat laskussa pääkaupunkiseudulla  

Käytettyjen kerrostalokaksioiden hinnat ovat nousseet etenkin Tampereella (+16 %) ja Joensuussa (+14,8 %). Helsingissä kasvua on ollut vain hiukan (+0,3 %), Vantaalla sekä Espoossa laskua (-3,3 %, -2,9 %) verrattuna viime vuoden vastaavaan aikaan. Helsingissä keskimääräinen neliöhinta oli lokakuussa 4 253€/m2.

”Ostajien ja myyjien näkemykset ovat hieman lähestyneet toisiaan. Se näkyy myös lokakuussa piristyneenä kaupankäyntinä. Samanlainen vire on jatkunut myös marraskuun alun”, kertoo toimitusjohtaja Aalto.

Omakotitalojen hinnat ovat keskimäärin laskeneet koko Suomessa. Toki alueellisia poikkeamia on, kuten Kuopiossa ja Vantaalla, jossa omakotitalojen hinnat ovat nousseet reilut 5 % vuoden takaiseen lokakuuhun verrattuna.

Myyntiajat ovat edelleen pidentyneet 

Myyntiajat ovat pidentyneet edelleen. Koko maassa kaikkien myytävien asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli 80 päivää lokakuussa 2013. Nyt vastaava luku on 92 päivää eli lisäystä on tullut 12 päivää. REMAX-ketjun keskimääräinen myyntiaika on ollut 83 päivää.

”Kuten markkinoilla on yleisesti neuvottu, nyt on tärkeää hinnoitella asunnot realistisesti ja käyttää apunaan tehokasta ammattilaista asunnon myynnissä”, ynnää Aalto.

Lähde: CGI Hintaseurantapalvelu / TUTKA-palvelu / RE/MAX Finland

 

Lisätietoja:
REMAX Suomi, toimitusjohtaja Pasi Aalto
puh. 0400 322 232
pasi.aalto@remax.fi
www.remax.fi

 

 

 

Liitetiedostot

Suomessa ensimmäinen REMAX-toimisto avattiin 2006. Tällä hetkellä REMAXilla on noin 300 välittäjää 17:llä eri paikkakunnalla Suomessa, ja välittäjämäärä on kasvussa.  Yhtiön tavoitteena on palvella jokaista asiakasta tasalaatuisesti ja laadukkaasti, oli kyse asunnon sitten myymisestä, ostosta tai vuokrauksesta. Pääkaupunkiseudulla REMAX on toiseksi suurin välitysketju heti Kiinteistömaailman jälkeen.

REMAX toimii globaalisti yli 40 vuoden kokemuksella reilussa 90 maassa noin 6 500 toimiston ja yli 90 000 välittäjän vahvuudella. REMAX on markkinajohtaja 11 Euroopan maassa, USA:ssa ja Kanadassa. REMAX-välittäjät auttavat vuosittain yli miljoonaa ihmistä ostamaan ja myymään kotinsa ympäri maailmaa.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs