Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kylylahti Copperille 2,28 miljoonaa euroa Luikonlahden rikastamon kehittämiseen

Työ- ja elinkeinoministeriö

Kylylahti Copperille 2,28 miljoonaa euroa Luikonlahden rikastamon kehittämiseen

Julkaistu: 24.06.2010 klo 15:07
Julkaisija: Työ- ja elinkeinoministeriö

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen päätöksellä Kylylahti Copper Oy:lle 2 281 000 euroa yrityksen kehittämisavustusta. Avustus myönnetään Kaavilla sijaitsevan Luikonlahden rikastamon ja rikastushiekka-altaan uudistamiseen. Avustus myönnettiin EAKR-osarahoitteisena Itä-Suomen alueellinen kilpailukyky ja työllisyys -tavoiteohjelmasta.

Työ- ja elinkeinoministeriö on myöntänyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen päätöksellä Kylylahti Copper Oy:lle 2 281 000 euroa yrityksen kehittämisavustusta. Avustus myönnetään Kaavilla sijaitsevan Luikonlahden rikastamon ja rikastushiekka-altaan uudistamiseen. Avustus myönnettiin EAKR-osarahoitteisena Itä-Suomen alueellinen kilpailukyky ja työllisyys -tavoiteohjelmasta.

 

Hankkeessa on kyse vuodesta 2006 pysähdyksissä olleen rikastamon uudelleen käynnistämisestä ja sen toiminnan ajanmukaistamisesta. Investointi mahdollistaa osaltaan Kylylahden kaivoksen rakentamisen useita vuosia nopeammin kuin jos jouduttaisiin rakentamaan täysin uusi rikastamo.

 

Tarkoituksena on, että Kaavilla rikastetaan yhtiön Polvijärvellä aloittavan Kylylahden kaivoksen malmi. Kylylahden kupari-koboltti-nikkeli-sinkki -kaivosprojektin kaivostoiminta saattaa käynnistyä jo vuonna 2011.

 

Kaivostoiminnan arvioidaan synnyttävän Polvijärvelle 60 ja rikastamon Kaaville 40 uutta työpaikkaa. Kaavi sijaitsee Koillis-Savossa valtioneuvoston nimeämällä äkillisen rakennemuutoksen alueella. Tämäkin seikka vaikutti tuen myöntämiseen. Alueella on rakennemuutoksen ja työttömyyden kasvun vuoksi erityinen tarve uusien työpaikkojen aikaansaamisen ja yritystoiminnan vahvistamiseen.

 

Hankkeella on merkittävä vaikutus hakijayrityksen kasvuun, teknologiaan ja tuottavuuteen. Sen avulla luodaan myös valmius rikastaa Luikonlahdella alueen muiltakin louhoksilta saatavaa malmia. Tämä voi parantaa sellaisten pienten kaivosten ja malmioiden toimintaedellytyksiä, joilla ei ole mahdollisuutta omaan rikastukseen.

 

Lisätiedot:
ylitarkastaja Kari Alanko, TEM, puh. 010 606 2366

elinkeinoministerin erityisavustaja Jyrki Peisa, puh. 050 364 0836

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs