Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » KORJATTU TIEDOTE: Luonnonsuojeluliitto laski soidensuojeluohjelman aikataulun

Suomen luonnonsuojeluliitto

KORJATTU TIEDOTE: Luonnonsuojeluliitto laski soidensuojeluohjelman aikataulun

Tiedote.
Julkaistu: 11.11.2014 klo 16:00
Julkaisija: Suomen luonnonsuojeluliitto

(Ohessa päivitetty tiedoteversio, jossa ohjeellinen aikataulu on korjattu.)

Suomen luonnonsuojeluliitto on laskenut aikataulun, jolla soidensuojelun täydennysohjelma saadaan valmiiksi hallitusohjelman mukaisesti vielä ennen seuraavia eduskuntavaaleja. Maanomistajakuulemisten tulee alkaa viimeistään marraskuun puolivälissä.

Selvitykset soidensuojelun vapaaehtoisista lisäkeinoista sopivat hyvin toteutettavaksi samanaikaisesti kuulemiskierroksen kanssa, kunhan aineisto saadaan ensin 30 päivää kestävälle kuulemiskierrokselle.

Aikataulu on ohjeellinen ja siihen on laskettu mukaan kaksi maanomistajien kuulemiskierrosta, sekä näihin liittyvät tiedotusvelvoitteet ja palautteen läpikäyntiin kuluva aika.

Lisäksi valmisteluun kuuluu maanomistajakuulemisia seuraava yleiskuuleminen. Valtioneuvoston päätös asiasta saadaan ja päätöksistä tiedotetaan maaliskuussa 2015.

Eduskuntavaalit pidetään huhtikuussa 2015. Mikäli soidensuojelun täydennysohjelman valmistelua ei saada päätökseen tähän mennessä, soidensuojelu uhkaa vesittyä.

Sekä ympäristöministeri Sanni Grahn-Laasonen että soidensuojelun täydennysohjelman lykkäämistä kiitelleet tahot ovat sittemmin korostaneet kannattavansa soidensuojelua.

- Kaikki kertovat nyt kannattavansa soidensuojelua, mutta oleellista on, ymmärretäänkö luonnonsuojeluohjelman valmistumiseen liittyvä aikataulu, sanoo Risto Sulkava Suomen luonnonsuojeluliitosta.

Maanomistajien ensimmäisen kuulemisen tulee käynnistyä viimeistään marraskuun puolivälissä, jotta lakisääteiset kuulemiset ja muut toimet saadaan valmiiksi tällä hallituskaudella. Eduskuntavaalit huhtikuussa 2014 ovat takaraja, jos soidensuojeluohjelma halutaan saada toteutettua.

Suomen luonnonsuojeluliiton suovetoomukseen on allekirjoittanut jo 15 253 henkilöä. Luonnonsuojeluliitto on pyytänyt pääministeri Alexander Stubbilta audienssia, jossa adressi on tarkoitus luovuttaa.

Lisätietoa:

Gallup: Joka toinen kannattaa nopeaa soidensuojelua http://www.sll.fi/ajankohtaista/tiedotteet/tiedotteet-2014/gallup-joka-toinen-kannattaa-nopeaa-soidensuojelua

Suomen luonnonsuojeluliiton vetoomus soiden puolesta: http://www.sll.fi/suovetoomus

Risto Sulkava, Suomen luonnonsuojeluliiton puheenjohtaja, puh. 050 560 2113

Virpi Sahi, suojeluasiantuntija, puh. 050 308 2457

Soidensuojelun täydennysohjelman ohjeellinen aikataulu:

1. Ilmoitus virallisessa lehdessä 7 vrk ennen kuulemista (n. 15.11.)

2. Kirjeet maanomistajille 3 vrk ennen kuulemista

3. Kuuleminen lakisääteisesti vähintään 30 vrk (n. 25.11.-26.12.)

4. Palautteen läpikäynti, korjaukset, perusteltujen kommenttien huomiointi, toisen kuulemiskierroksen valmistelutyöt (tammikuu 2015)

5. Kuulemisen perusteella muuttuneet kohteet uudelle kuulemiselle, sekä yleiskuuleminen (7vrk+3vrk+30vrk => n. 1.2.-10.3.)

6. Valtioneuvoston päätös soidensuojelun täydennysohjelmasta (maaliskuussa 2015)

7. Tiedoksisaanti maanomistajille ja asianosaisille (maaliskuussa)

8. Eduskuntavaalit 19.4.2015

 

Suomen luonnonsuojeluliitto on maan suurin ympäristönsuojelun kansalaisjärjestö.
---
Laura Rantanen, tiedottaja
Suomen luonnonsuojeluliitto
etunimi.sukunimi@sll.fi, www.sll.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs