Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Komissiolta ensimmäiset ehdotukset maitosektorin tukitoimiksi

Maa- ja metsätalousministeriö

Komissiolta ensimmäiset ehdotukset maitosektorin tukitoimiksi

Tiedote.
Julkaistu: 28.08.2014 klo 15:45
Julkaisija: Maa- ja metsätalousministeriö

Euroopan komissio on tänään ilmoittanut esittävänsä ensi tiistaina maidon hallintokomitean päätettäväksi yksityisen varastoinnin tukipaketin Venäjän vastapakotteista kärsivien jäsenmaiden maitotuotteille.


EU-maista viedään Venäjälle noin miljardin euron arvosta maitotuotteita, kuten voita, maitojauhetta ja juustoja. Suomesta maitotuotteita viedään noin 250 miljoonalla eurolla. Komission ehdottama varastointituki on yksi EU:n markkinapolitiikan välineistä, jolla markkinahäiriötilanteessa tuetaan ylijäämätuotteiden väliaikaisen varastoinnin kustannuksia. Tuki maksetaan varastoitavan tuotemäärän ja varastointiajan perusteella.

 

Tukijärjestelmä kattaa tällä hetkellä voin, maitojauheen ja muutamat erityisen nimisuojan piirissä olevat erikoisjuustot. Komissio esittää kuitenkin tässä tilanteessa varastointituen myöntämistä myös joilelkin muille maitotuotteille, muun muassa Suomen viennille tärkeille juustoille.

Maa- ja metsätalousministeri Petteri Orpo on tyytyväinen komission aikeeseen. – Nämä komissiolle esittämäni tukitoimet ovat tervetulleita ja luovat vakautta Euroopan tasolla. Ensi viikolla jatkamme komission ja muiden Euroopan maatalousministerien kanssa keskustelua siitä, miten tukitoimia voitaisiin kohdistaa suoraan maataloustuottajille, ministeri Orpo toteaa.

Maidon hallintokomitea kokoontuu ensi tiistaina ja maatalousneuvoston ylimääräinen, Venäjän vastapakotteita käsittelevä kokous ensi viikon perjantaina Brysselissä.

Lisätietoja maa- ja metsätalousministeriöstä:
valtiosihteeri Risto Artjoki, p. 0295 162 254
ylijohtaja Veli-Pekka Talvela, p. 0295 162 150
maatalousneuvos Kari Valonen, p. 0295 162 269
etunimi.sukunimi@mmm.fi


 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs