Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Hallitus ja valtio » Kilpisjärven tullitoimipaikalle uudet tilat ja liikennejärjestelyt - tavoitteena tehostaa lisääntyvää tulliasiointia

Senaatti-kiinteistöt

Kilpisjärven tullitoimipaikalle uudet tilat ja liikennejärjestelyt - tavoitteena tehostaa lisääntyvää tulliasiointia

Tiedote.
Julkaistu: 22.09.2016 klo 10:05
Julkaisija: Senaatti-kiinteistöt

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa Kilpisjärven tullitoimipaikan alueelle parasta aikaa uusia nykyaikaisia toimitiloja. Rakennukset ovat nyt nousseet harjakorkeuteen. Harjannostajaisia vietetään työmaalla 22.9.2016 klo 14.00 alkaen. 

Vuoden 2017 helmikuun alussa tullitoiminnot siirtyvät uusiin tiloihin, joissa asiakkaiden palvelu sujuu joustavammin ja tehokkaammin. Tullin tavoitteena on nopeuttaa ja tehostaa lisääntyvää tulliasiointia Kilpisjärvellä parantamalla asiakaspalvelutiloja ja tekemällä uusia liikennejärjestelyjä ilman, että palkataan uutta henkilöstöä. 

Lapin ELY-keskus vastaa tullialueen uusista liikennejärjestelyistä, joilla parannetaan asiakkaiden ja työntekijöiden turvallisuutta sekä sujuvoitetaan tulliaseman kauttakulkuliikennettä.

Kilpisjärvi on Norjan vastaisen rajan vilkkain tavaraliikenteen rajanylityspaikka, jonka kautta kulki vuonna 2015 yhteensä 30047 kuorma- ja linja-autoa. Tänä vuonna tammi-elokuussa raskasta liikennettä on kulkenut jo 21609 auton verran. Tulli on arvioinut tavaraliikenteen ja tulliasioinnin kasvavan 3 - 5 % vuosittain.

Senaatti-kiinteistöt rakennuttaa tullitoimipaikalle uuden asemarakennuksen, tarkastusrakennuksen ja autotalli-/varastorakennuksen. Rakennuksia tulevat käyttämään Suomen Tornion tullin alainen Kilpisjärven tullitoimipaikka sekä Norjan tulli maiden välisen rajayhteistyösopimuksen perusteella.

Uudet toimitilat rakennetaan ja liikennejärjestelyt tehdään vaiheittain siten, että tulli voi toimia keskeytyksettä nykyisissä tiloissaan rakennustöiden ajan. 

Toimitilojen rakennushankkeen urakoitsijana toimii TSV-Rakennus Oy Torniosta. Urakoitsija vastaa myös rakennussuunnittelusta. Tulliaseman toimitilojen ja liikennealuejärjestelyjen investointikustannukset ovat yhteensä vajaat 5 milj. euroa. 

Tullitoimipaikan kiinteistö sijaitsee Pohjois-Lapin maisemallisesti arvokkaalla tunturialueella Käsivarren peukalossa Siilasjärven itäpuolella Mallan luonnonpuiston läheisyydessä.

Kilpisjärventien valmistuessa vuonna 1945 avautui yhteys Länsi-Lapista Norjaan ja Jäämerelle. Suomen tulli aloitti toimintansa Kilpisjärvellä vuonna 1946 kesäkuussa rajavartioston parakissa ja Norjan tulli heinäkuussa rajan toisella puolen Helligskogenissa. Ensimmäinen tullitalo rakennettiin vuonna 1949 Kilpisjärvelle, ja nykyisin vielä käytössä oleva tullirakennus valmistui syksyllä 1969. Suomen ja Norjan rajatulliyhteistyö yhteisissä tiloissa käynnistyi 25.9.1969 vastavalmistuneella Kilpisjärven tulliasemalla, ja norjalaiset lopettivat tullitoiminnan omalla puolellaan rajaa.

 

Lisätietoja:

Senaatti-kiinteistöt: Rakennuttajapäällikkö Pasi Petäjäjärvi p. 040 748 4284

Tulli: Tornion tullin johtaja Juha Heikkilä p. 040 332 8002

Liitetiedostot

Senaatti-kiinteistöt on valtionhallinnon työympäristökumppani, joka tukee asiakkaitaan uusien työnteon tapojen ja työympäristöjen suunnittelussa ja hyödyntämisessä. Keskitetyt ratkaisut auttavat organisaatioita tehostamaan toimintaansa ja säästämään toimitilakustannuksissa. Senaatin monialaiset ammattilaiset huolehtivat valtion kiinteistövarallisuudesta ja sen tehokkaasta käytöstä. Teemme tilaa onnistumiselle.  www.senaatti.fi             

 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs